Uteritt + galoppjobb

Red ut och joggade en sväng i skritt och trav, lite sidvärts och mycket övergångar. Hon var jättefin! Hade det tredelade bettet med micklemtränset. Hon var riktigt fin! Dock så blev hon ett tag att hon släppte bettet, men vi jobbade vidare och så kom suget tillbaka. :-) I övrigt jättefin.
 
Sedan körde vi enligt planen galoppjobb på travbanan hemma, och där blev det tempoväxlingar. 3-4 varv i vardera galopp. Jag var jättenoga med min egen sits och att jag skulle sitta på RUMPAN, och inte murvan. Och vilken skillnad det blir. För det första så blir hon ju så mjuk och fin i munnen då jag inte sitter och har dragkamp med henne pga jag glömmer rida med rumpa och säte, och för det andra, jag får henne (såklart) så himla mkt bättre på bakdelen då. I vänstervarvet var hon asfin, som vanligt. Hennes absolut bästa galopp. Det är bevisat. ;-) I början tyckte hon det var otroligt jobbigt i tempominskningarna, när jag var så noga med att sitta på min rumpa så blev ju även hon tvungen att sitta ihop och verkligen jobba in i minskningen. Så i början körde hon upp huvudet och liksom studsade lite, men jag satt som vanligt och bara red på framåt. Tillslut så kom hon loss och blev jättefin, och orkade hålla dendär lite lägre formen även i minskningarna. Så när hon gjort det ett par ggr så saktade jag av och bytte varv.
 
Höger varv, vårat svåra varv. Men så bra det gick! Dock känner jag på en gång att jag blir så mesig då, jag har mkt mindre krav. Så jag fick skärpa mig och kräva tempoväxlingarna lika ofta som i v.varvet, men kanske inte lika stora, elr exakt lika samlade. Hon bröt av två ggr. Hon har verkligen kämpigt att få under detdär höger bak. Men jag är supernoga med att flytta in hennes högerbog, så att hon blir rak, och det är verkligen jobbigt för henne, men hon stärks mer och mer. Så idag i galoppen körde hon inte in bogen en enda gång på böjt spår, och hon var jättelätt att ställa inåt, helt sjukt faktiskt. :-D Och tempoväxlingarna var samma där i början, att hon saktade av elr slog upp huvudet för att det blev jobbigt. Men efter ett par varv hittade vi rätt! Och jag avbröt i tid. :-)
 
Är supernöjd!! :-) Så roligt att hon är fin att rida igen, och att hon är så jäkla fin att rida ute nu! Hon jobbar i form och går att dressyra på igen. Utan att jag liksom kräver det. :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Alltså vilken hals hon har fått! Har hon haft den förrut? Haha :D Muskelknutte ju!

Svar: Tack! Haha faktiskt så har jag oxå lagt märke till halsen de senaste. :-D Askul! Måste såklart vara all dressyrträning denna sommar. :D
Josefine Fred

2014-08-27 @ 01:17:02
URL: http://linau.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0