Dressyr (Gårdagen)

Igår var jag och Bella in till ridhuset igen för lite dressyr. Hon var JÄTTEFIN! Började i skritt, och la in lite framdelsvändningar så småningom. Gick jättebra. Lite stretigt men det tar sig iaf. :-) Joggade sedan igång i friskt travtempo med trevlig takt. Var noga med att runda henne, och jobbade med lite repareratänk och ledande tygeltag. Superfin. :-) Sen la jag in övergångar, kanon även där. Gick att få lugn i skritten.
 
La in galopp, fin där oxå lilljäntan. :-) La in någon volt här och där för att kolla att jag hade rätt på alla delar. Hon fick galoppera i lite friskare tempo än våran vanliga uppvärmningsgalopp.
 
När hon pustat efter värmningen gick jag in på övningen jag fick rida för Ia, då jag fick rida öppna på spåret, och så in vid C/A och rida en likadan öppna fast utan hjälp av väggarna. Gick jättebra! Det är bra för att det finns speglar på klubben så man ser lättare och får lite hjälp hur man ska parera. Det är inte perfekt såklart, men nöjd är jag allt. Gjorde likadant i båda varven.
 
Sen gick jag in på skänkelvikningar från spåret in till medellinjen oså rakt fram sedan. Gick oxå bra! Lite svårare för vänster skänkel, men jag är nöjd. Bella gjorde sitt bästa, och jag mitt. :-) Bella kom loss så jäkla bra av dessa övningar, hon blev automatiskt mer samlad, hittade bättre takt, frustade och hade sig.

Här hade jag kunnat avsluta passet, men man måste ju tänja lite på gränserna ibland. Så vi körde lite galopp, bara känna av. Kände av rättvänd och förvänd i båda varven, den var lite sådär. Hon vart spänd för de höll på städa på läktaren osv. och ena delen av ridhuset var tydligen jättehemsk. Så som sagt, hon blev spänd och tittig. Tappade koncentrationen helt enkelt. Men då det gick hyffsat så avbröt vi. Hon var springig i traven efter, väldigt springig. Men vi hittade ganska rätt tillslut, och då fick hon trava av.
 
Är supernöjd!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0