Dressyr på fin tjej!

Var och hämtade transporten från verkstaden imorse, så nu funkar äntligen lyset felfritt. Peppar peppar. :-D Nu har jag bokat tid för bromsrenovering oxå, om 2 v. Hoppas verkligen inte allt behöver bytas.. Fick ett prisförslag på vad det KAN kosta, men jag hoppas jag slipper den värsta kostnaden. (Y)

For sedan in till klubben med Bellabus, för lite dressyr. Hade tänkt blanda lite, rida fram i alla gångarter och känna på läget i övergångar/sidvärts osv. Sen galoppjobba både förvänd och övergångar. Började i skritten, och vad hon var fin!! När jag tar tyglarna i skritten brukar hon börja slå med skallen när jag ber henne gå långt och avspänd och ha med sig baken, men inte idag. Idag gick hon i en låg, rund form och lyssnade jättefint på mig. Jag red varvbyten, volter, och sen la jag in framdelsvändningar. Först från skritt, men dom funkade inte super, så jag provade göra ifrån halt, och det gick verkligen jättebra. :-D

Sen joggade jag igång henne, lång, låg och rund. Fan vad fin hon var! Jättetrevlig takt och tempo. Rund och fin. Helt med på noterna. Jag red varvbyten, volter, och sen började jag med övergångar. FAN vad fin hon var! Hon gick med lätthet kvar i eftergift i en lugn och taktmässig skritt. TJIHO!! Någon gång blev hon lite taggad men var inte svår att få på banan igen. Så himla duktig tjej. :-D Jättefina övergångar!

Gick sedan över i galopp, där planen var lite volter för att känna att hon var med och att jag hade koll på mina ytterhjälper. Satt som en smäck! Detta var vänstergaloppen. Hon var hur fin som helst. Och spårade bra. Det är så bra med speglar så man kan se sånt man inte känner så väl än. :-) Ganska omgående gick jag över till förvänd galopp, och då red jag in vid A(elr C), och så ut mot långsidan. Red igenom nästa kortsida, sen långsida, sen red jag en stor volt på kortsidan, och vände sedan över ridbanan och kom ut i rätt varv igen. Där gjorde jag en till volt, i rättvänd galopp, och sedan vände jag in vid A/C igen. Och red samma grej. Hon skötte sig så ENORMT bra! Hon var verkligen jätteduktig.
 
Sen fick hon pusta innan vi körde högergaloppen, samma övningar där. Hon var så fin!! Men jag maskar lite i högern, så jag fick skärpa till mig, och vad bra det blev då. :-D Hon var riktigt fin även i detta varv. Fina lilla B.

Jag hade tänkt rida galopp/halt övergångar efter detta jobb, men eftersom hon skötte sig så exemplariskt detta pass (och jag ändå fick henne lugn i skritt efter dom få galopperna jag red) så kände jag att det var läge att bryta. Det är ingen idé att börja nöta nöta när det går såhär bra. Då avslutar man i tid helt enkelt tycker jag. :-) Så vi får fila vidare på övergångarna nästa gång. Nu blev det ju några avsaktningar från galopp idag ändå, och det var inte svårt att få henne lugn efteråt. Även i traven efter galopp. Där var hon lite överilad, men gick att få lugn igen ganska omgående. Så hon skötte sig ju super även i dom svåra delarna. :-)

Sedan joggade jag av henne och hon DÖK ner med nosen i backen. Hon sprang i lite överilat tempo, men vi ratta runt där och red halvhalter och serpentiner och det var helt okej. Hon fick sträcka på benen och länga ut överlinjen och det var huvudsaken. Sen när jag skulle sakta av blev det typ en tvärnit, så hon var nog lite trött lillpuppan. Gick o väntade på att få avsluta. :-)
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0