Dressyr

Idag for jag och Bella över till klubben för lite dressyr i ridhuset. Dagens fokus hade jag planerat att lägga på övergångar, galopp/skritt främst, och fortsätta nöta på att hon ska jobba i skritten emellan. Det passade bra idag för underlaget var lite djupt, och då passade det fint med ganska mkt skritt. Bella skötte sig bra! Passen blir bättre och bättre, men vi är inte där vi var innan vilan riktigt än. Men snart så. :-)

Började i skritt med att få henne rund och låg i formen, vilket hon inte var supersugen på då hon hade annat att fokusera/titta på. Men det gick helt okej! Något ofokuserad som sagt. Men ingen katastrof heller.  Travade igång, och hon hade en trevlig takt. Jag var sträng med att hon skulle fokusera hela tiden, för det var lite spring och sånt i dörrarna, och varje gång det hände ngt skulle hon vara där o kolla läget tyckte hon. Men nix, det fick hon inte. Hon fick fokusera. ;-) Koncentrera sig.... Och det gick bra. Joggade sedan fram i galopp oxå, den var jättefin!
 
När hon pustat så gick vi på galopp/skritt övergångarna direkt. Det gick faktiskt bra! Allt är ju relativt, men jag jämför såklart med oss själva. ;-) Hur det brukar gå. Hon var inte omöjlig att få i lugn och taktmässig skritt, så då är det bra. Hon blir så himla tjaffsig, typ två sekunder efter avsaktning. Då tycker hon att NU ska nästa fattning komma.. Och jag förstår henne, jag brukar inte ha krävt arbete i skritten, inte på samma sätt som i trav och galopp. Så det är ju inte konstigt att hon gör såhär. Nu kräver jag att hon ska JOBBA in i övergången, in i skritten, och fortsätta jobba i den. Det är på gång, det går definitivt framåt. :-) Det ska bli så skönt när hon chillar på en gång, och kan skritta normalt utan att gå och konstra med huvudet, gå emot handen och försöka köra sitt egna race. ;-) Jag försöker tänka att jag travar fast jag skrittar, alltså att jag ska hitta samma form och känsla i skritten.

Jag jobbade inget mer förutom detta arbete, litegranna i båda varven. Tills vi var nöjda liksom. Detta är ju mer jobb för huvudet, och då tkr jag det är bra att bryta när man fått igenom det man vill. Så det inte blir överkokning i hjärnan. Galoppen blev iaf otroligt fin efter nåra fattningar. :-D Skillnad på kvalitén. Den blev rundare och bärigare.
 
Finpullan. Imorgon blir det skritt ute :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0