Lektion för G

Imorse var jag och Bella iväg till klubben och red dressyr för bästa Gittan. :-) Jag red fram ca 20 min först, och Bella var lite tråkig i traven. Inte riktigt med. Svår att runda osv. Tog sedan lite galopp och då blev det ändring, för där var hon jättefin. Iallafall i vänstern, för högern blev hon lite tung i.
 
Sen kom G och vi körde igång. Började i trav på volten, med att få henne att kliva in mer med innerbak. Tog ett tag, men tillslut trilla poletten ner. Fick öka och minska volten. Sedan fick vi rida skänkelvikningar varje snett igenom, vilket gick jättebra. Nu vågar jag säga att jag KAN rida en bra skänkelvikning. Vi börjar bli ganska så stadiga där, men det finns ändå en del att peta i såklart.
 
Sedan fick vi rida öppnor på långsidorna, och vilken skillnad det blivit på dom. Jisses. På bara ett par veckor. Nu vet jag ju vilken känsla jag ska sträva efter, vilket underlättar typ ALLT. Dock så vart hon lite trött vid det här laget B, så hon tappade takt och tempo. Fick hjälpa henne med volter lite här och där på långsidorna. Gick bra!
 
Sen fick vi skritta. Nosa på framdelsvändningar, riktiga! Haha. Jag har då inte gjort rätt om jag säger så. Så nu ska vi lära om och lära rätt. Fick några bra verktyg att jobba vidare med, och jag fick ett hum om vilken känslan jag ska sträva efter.
 
Därefter körde vi lite trav på volt, innan vi gick över till galopp. Vänster. Och GUD vad hon var fin! Fick rida med lite öppnatänk, utan att det skulle bli en öppna. Satan vilken balans och bärighet hon bjöd på där. En otroligt fin galopp. Det sa G flera ggr! :-D Och det kändes minst lika bra.
 
Därefter så dök Bella ner med skallen i backen i skritt och ba.... vart astrött, haha. Så vi sket helt enkelt i högergaloppen, för man såg på hela hästen att hon var klar. Hon var trött. Haha. Hon hade inte orkat nå mer så dumt att pressa då. ;-) Hon blir rätt trött av öppnorna vet jag, för hon måste vinkla om och ta i. Och så alla skänkelvikningar. Ja, sidvärts övht. Får träna mera på sånt så hon stärks och orkar mera. :-)

Är supernöjd!

Kommentarer
Postat av: Amanda & Lilleman

Ah visst är härligt när man bah "AHAAA, det är såååhääär det ska kännas!" ahaha :)

2014-12-29 @ 19:49:43
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se
Postat av: Annica H

Fantastiskt vilket jobb du lagt ner på denna tjej! Bra jobbat. :)

Svar: Tusen tack :D :D
Josefine Fred

2014-12-30 @ 10:27:23
Postat av: Isabelle Johansson

Kul :D <3

2014-12-30 @ 23:04:28
URL: http://isabellejohansson.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0