Uteritt kondition

Igår fick Bellabus vila, då jag jobbade och sedan skulle på julmiddag. Men idag drog vi ut en sväng på min rast, en liten konditionsrunda lite överallt. Det är ju perfekt underlag på vägarna nu, jippi!! Så vi joggade, red tempoväxlingar, övergångar. Jag varierade mycket. La in någon galopp här och där. Sedan då vi kom till ängen så ville jag känna av underlaget via trav först, och det var hårt under då snön inte fäst ännu. Så det fick förbli trav, men det tyckte inte B om.. Hon var supertaggad! Haha. Fattade galopp själv två ggr, försökte smygöka, osv. Allt för att få busa loss. Men hon fick trava. Tills vi kom till skoterspår, som jag normalt sett inte rider i, men nu är det lagom tjocklek så dom funkar att rida på.
 
Tog galopp på skoterspåret och sen fick hon rulla. Supermysigt! Hon fick galoppera på lite friskare. Hon längtar verkligen efter en räsergalopp nu, och jag med. Men det funkar inte med underlaget ännu. Men hyffsat bra tempo fick hon iaf gå i! Sen när vi vände och tog andra galoppen blev hon astaggad igen. Slår med huvve för att hon inte får rejsa. Jag bara är mjuk i handlederna och håller om med benen när hon försöker dra, och det gör henne lite smått frustrerad! ;-)

Sen körde vi travjobb igen på vägarna, övergångar och tempoväxlingar. Sedan galopperade vi igen, och då fick hon rulla. På slutet hittade vi en bra sträcka som hon fick sträcka loss lite på. :-) Och avslutade sedan med jogging längs vägen hem, i lång och låg form. Så gott det gick! :-) Lite pinnigt, men helt okej.
 
Jag ÄLSKAR vintern!! LÄTT bästa årstiden att ha häst på. <3 Det går att rida överallt typ. :-D

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0