Dressyr på Lotus

Även Lotus fick gå dressyr nere på travbanan. Jisses vad han börjar bli fin!! Han börjar bli riktigt trevlig att sitta på nu, för han har börjat kliva på bra med bakbenen, länger överlinjen och söker sig framåt nedåt. Härlig känsla när det börjar släppa. :-) Även han fick gå ganska mkt skrittjobb, och i början halter, tills dom satt. Han är ju ganska "tjurig" när det gäller att sakta av eller göra halt, så det gäller att inte ge honom möjlighet att bita sig fast i bettet, utan driva in bakbenen och RIDA in honom i halten, även om det tar x antal meter innan man får honom att acceptera det. Men när man upprepat det några ggr så lyssnar han bättre o bättre.
 
I traven var han jättetrevlig. Bitvis så försöker han luras lite, genom att börja springa lite och sluta ta halvhalterna, men gå kvar med eftergift, haha. Så man får vara noga med halvhalterna och att driva in bakbenen så att inte motorn slutar fungera. Han fick gå lite utåt/inåtställning idag, och han tyckte det var lite besvärlig att behöva gå utåtställd. Blev visst lite jobbigt. ;-) Men de tog sig! Han trampade på fint.
 
Galoppjobbet gick även det bra idag, speciellt i högergaloppen där han var riktigt fin! Jag står upp i lättsits när jag galoppjobbar honom, för jag får banne mig inte kontroll på min egen kropp när jag sitter ner i galoppen med stigbyglar. Jag tror jag ska ta bort dom helt och prova rida hela pass utan dom. Jag hamnar i sånt framåtlut och får ingen bra känsla alls vilket leder till att jag inte kan inverka rätt och ge honom rätt signaler. Men iallafall, i lättsits funkar de mycket bättre. Fortsatte öva på tempoväxlingar i galoppen så att han ska bli mer elastisk och ridbar för M, för han sticker nämligen en del. Och jag känner mycket väl att han har dom tendenserna för han försöker med mig oxå. Mycket enklare att köra upp huvudet, sänka ryggen och spriiiiinga! Tkr Lotus. :-) Men när han får öva tempoväxlingar blir han mkt mer uppmärksam och lydig. Även här red jag utåt/inåtställning vilket gjorde honom mera lyhörd.
 
Jag tänker mkt på att ge honom ganska lång tygel, så att han får ta ansvar själv. Och känna frihet. Börjar jag korta tyglarna så förbereder han sig på spring. Upp med huvet, sänk ryggen och spring. Men när jag länger ut tygeln och låter honom känna sig fri, och får ta eget ansvar, samt lägger på säte och ben, så jobbar han på trevligt i en låg och rund form. I galoppen försöker jag länga ut mer och mer tygel så han får "dyka ner" och bara hitta avslappning och rytm. Funkar väldigt bra!
 
Fina pojken :-)
 
 

Kommentarer
Postat av: Patricia

Du vet inte någon som söker medryttare? :)

Svar: Nä tyvärr :(
Josefine Fred

2014-02-11 @ 18:25:49
URL: http://shiich.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0