Good News

Har nu varit hos veterinären med Bellotrix igen. :-) Jag tänker inte förklara allt och inte i detalj, MEN, han tror hon kommer fungera som ridhäst på den nivån vi håller på med, dvs lätt klass i både dressyr och hoppning. Jag red ett pass i ridhuset där ca 30-40 min, och hon gick hur jäkla bra som helst + att jag försökte provocera fram en form av reaktion, men icke. Ingenting. Och finns ingen problematik kan vi heller ingenting göra, vilket han var inne på förra ggn eftersom han då började tänka att Nej, det stämmer inte.
 
Så kortfattat så kommer vi att rida och träna som vanligt, men anpassa träningen efter skadan. Typ inte fastna på en och samma volt, särskilt inte då i höger varv, och inte rida i ridhus/bana två dagar i rad. Utan dagen efter ett "voltpass" så får hon gå ut i skog och mark t.ex. Att man tänker lite i dom banorna, och provar sig fram, så tror han att hon kommer hålla. Och blir hon halt efter nåt ridpass el dyligt så ska jag ge det ett par dagar och bara skritta, och förhoppningsvis försvinner det då. Så att det går att hålla "i schack" så att säga.
 
Sen upptäckte han en annan sak, som även är förklaringen till mina problem med henne i höger varv. Hallelulja för det beror inte endast på mig, som jag trott (i och med min snedhet, att jag har svårare att rida i höger varv osv). Utan det finns en förklaring. Jag går inte in på det här, men det är ingenting farligt eller skadligt. Men himla skönt att veta om iallafall, och så har jag fått övningar jag ska fokusera på för att stärka henne så bra som möjligt.
 
Dessa två saker är ju dock inte ihopkopplade, men dom sitter på samma sida dvs vänster fram.
 
Så det känns ju som himla bra nyheter! Dock så vet jag ju inte hur mycket jag vågar hoppas på, jag vågar inte ropa hej än som ni kanske förstår. :-)
 

Hittade ett täcke jag inte använt på B förns flera år sen, som nu satt perfekt! Trodde jag skulle behöva sälja de, men icke :-)

Bellson innan vet :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0