Ridning på två pigga fuxar!

Haha dom är så lika!!! Som sagt. Lotus och Bellson. :-)
 
Bellson var först ut, och hon fick ett kondispass längs vägen i nästan bara galopp (och fram- och avskrittning). Hon var ASTAGGAD, och pigg. Så idag var ett stort minus att jag blev tvungen att TA I henne när vi skulle sakta av. Annars kan hon fortsätta i ett hundratal meter innan hon ens kommer ner i trav, och då far hon iväg i världens slängtrav vilket tar x antal meter att få stopp på, så nä, idag blev det ord och inga visor. ;-) Men, hon var fin i övrigt, som sagt väldigt pigg så jag hade få krav. Enda kraven var liksom att hon skulle svara för gas och broms, och så la jag in lite sidvärts för att visa att benen kan betyda annat än galopp.
 
Hon är ju inte riden ordentligt på 1 månad-1,5... Så det är klart att energin sprudlar i damen. Hon blev lite småstressad, men mest tyckte hon det var roligt och var taggad. När vi väl var i galopp så tyckte hon det var superkul, och försökte i vanlig ordning att smygöka om jag inte rider takten för glatta livet. Gjorde massor av galoppfattningar, i varenda sväng saktade vi av till skritt och fattade ny galopp, och det var även här hon inte hade lust att sakta av över huvudtaget varför jag fick ta i henne varje gång vi skulle sakta av. Visa stooort med kroppen vad jag ville, men icke hon tyckte det var roligare att galoppera så det fick bli lite fulridning idag följt med eftergift i rätt timing såklart. Och så ny galopp när hon inte stod i någon sorts piaff-liknande gångart.
 
Fast jag måste säga det att hon blivit himla duktig och "lugn" motför förut när hon stod och hoppade, piafferade, och hade sig i alla möjliga "samlingar" för att få som hon ville. Och efteråt var hon hel-crazy. Nu kunde hon ändå slappna av på slutet i skritten och skritta på lång tygel. Så hon var inte missnöjd ändå fröken pigg.
 
Hon kom aldrig riktigt till avslappning i galopperna, men hon var ingen fiolsträng. Bara inte fullt så påverkbar som jag vill ha henne. Men de gick bra ändå som sagt. :-)
 
 Såhär enormt (NOT) svettig är hon efter 45 minuters galopparbete när hon stått mer elr mindre i 1 månad. ;-)
Över till Lotus. Han hopptränade igår så idag så tog jag ut honom på ett joggingpass oxå längs vägen, där vi jobbade med lite halter och grejjer, sen skritt- och travövergångar, för att avsluta med travarbete i form av ställa utåt vs inåt, och vara noga med halvhalten däremellan, och tusen andra halvhalter så att han skulle komma till jobb och inte springa springa med småbenen. Han blev väldigt fin på hemvägen när vi ridit in oss lite och jag fått lite koll på hans knappar. :-) Han är en riktigt trevlig ponny!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0