Straightness training

Blev igår så inspirerad och supertaggad att prova ST, av min bloggvän Lina med Siren, att jag ställde klockan på 8 imorse istället för att ha sovmorgon till 10.30 som planerat. ;-)
 

Denna video visar utbildningstrappan, så att man får ett hum om vad detta handlar om. Jag är inte insatt själv, utan har endast pratat och fått tips och råd av Lina, som jag då testade idag.
 
Det gick jättebra! Första steget heter Forward down, man jobbar med kapson och ska via tryck på nosryggen be hästen sänka huvudet. När det funkar bra så gör man Lateral bend, man böjer huvudet åt sidorna utan att hästen ska flytta sig el så. Detta gick bra, hon är ju lite ifrågasättande denhär bruttan. Typ, vad ska detta vara bra för?? stilen. ;) Men vi fick det att funka fint. Gick sedan ut och övade dessa två moment i rörelse, med början av Forward down i rörelse, så gick vi runt travbanan och övade på att hon skulle gå där nere helt enkelt.
 
Sen gick jag upp på volten och smög in lite lateral bend medans jag gick bredvid henne på lite böjt spår, och de gick finemang! Där såg hon dock HIMLA skeptisk ut, och det såg ut som om hon inte riktigt visste om hon tänkte gå med på detdär "tramset" eller ej, haha. Men hon skötte sig fint tjejen och fjäskar man bara och gullegullar kommer man långt med en fuxbrud som denna. Så vi avslutade efter jag gjort dedär i båda varven, så sprang vi lite i trav på travbanan och de gillas av fröken!
 
Det är definitivt något jag tror jag kommer fortsätta med, som variation oså. Detta verkar passa oss fint!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0