Uteritt

Red ut på min lilla Bells idag, var ute närmare 1,5-2 timmar nånting. Vi red lite överallt och här och där idag. :-) Fokuserade massvis på halvhalter, i oändligheter. I början i skritten och traven svarade hon jättebra, men hon hade inge vidare tryck i bakkärran. Hon var inte helt framme för skänkeln då hon var ngt spänd och tittig, och då får jag inte till något tryck i fröken. Det krävs ju framåtbjudning för det som bekant. ;-) Men men, det gick bra ändå. Sedan red vi in på en väg, och skulle trava/galoppera en del, men det blev bara skritt och trav, och jag tog den 2 vändor för att se om jag kunde få lös henne lite och få lite mer jobb-anda i henne. Men icke, inget intresse av att arbeta hade hon. Ställde inåt/utåt och grejade och fortsatte med halvhalterna men nä, fick inte fröken på fall. ;-)
 
Bestämde mig sen för att rida in en annan väg, där vi brukar köra galopparbete osv. och jag tänkte jag provar helt enkelt och ser hur hon känns i galoppen. Och det gjorde jag rätt i för hon var asfin!! Och äntligen kom hon till arbete. :-) Jag fokuserade på min rörlighet i kropp och bäcken, och hon fick ganska långa tyglar så att hon verkligen kunde bli låg och rund. Gick jättebra! Hon tog dessutom FEM klockrena vänsterfattningar, från rakriktining! Jättekul verkligen, för ibland får hon ju som sagt frispel om jag ber om en sån grej. Väl i galoppen uppförde hon sig galant. Mjuk, lugn, inte ett dugg stark eller på i bettet. Lyssnade på halvhalter, allt.
 
Vände sedan och körde ca 5-6 högerfattningar oxå, och dom gick lika bra. Hon var ngt mer spänd där, men vi löste det fint iallafall. Hon kör gärna ut rumpan i högergaloppen, så den försökte jag peta in så gott de gick! ;-) Men jag fick till en helt annan ridning än vad jag brukar i galoppen, fick en tankeställare när jag blev påmind återigen om att jag blir så stel och låser henne. Så nu är det mkt mer och friare rörelse! :-) Högern var dock inte på topp kvalitetsmässigt idag. Avsaktningarna var inte fy skam idag heller, sjukt kul! Hon lyssnade väldigt bra. Skrittade sedan av en mycket nöjd, svettig liten häst!
 
Nöjd! <3
 
 

Bellson innan ridturen :)

Och efter! <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0