Dressyr

Ikväll red jag och Rosie bort till paddocken för lite dressyr. I skritten och traven var B ganska stretig i munnen bitvis, och vansinnigt irriterad kring öronen. Inga kryp eller något syns, så jag funderar om det kan vara så att något lagt ägg där?? Fast då borde hon vara irriterad hela tiden? Eller så är det småknott/kryp som åker in och biter henne.. Jag ska prova rida med luva helt enkelt.
 
I övrigt var hon väldigt lugn och fin, och det var inte svårt att få henne att lugna takten och vänta på steget. Jättekul!! :-) Det tar sig. Jag jobbade lite skänkelvikning i skritt idag vilket gick bra, jag tror de blev rätt. :-) Sedan i galoppjobbet var hon så vansinnigt fin!! Jäklar :-D Astrevlig tjej liksom. Hon fick jobba och ta i massor i galoppen, vi körde samma övning som Ingela lärt oss. Man rider på en fyrkant, oså vänder man hästen i varje hörn, och så ökar vi ett par steg innan nästa hörn, där vi tar ner tempot så hon måste ta i. Skitbra övning, och man märker att den tar på hästen. I högervarvet bröt hon av när de blev jobbigt, typ 1 gång, sen blev jag påmind att rida ännu mer med arslet. Gick jättebra hur som helst.
 
Jag kom på en grej, i upptagningen när jag ska minska tempot så tar jag till mig tyglarna, vilket gör att hon blir hög i formen (jag stör ju henne). Så jag påminde mig om att sluta med de, och istället bromsa med rumpan, och vilken skillnad. :-D Jättefin var hon!
 
Och sadeln... <3 Aldrig trodde jag att jag skulle hitta en som ligger så jäkla bra på B, och som jag trivs i utan att kunna klaga på nånting! Den ligger jätteskönt o bekvämt på B även efter ridturen.. Jag hoppas de håller i sig. Jag kunde till o med ha mitt Schockemöhle-schabrak idag, för de blev inte så att det korvade sig som de alltid gjort, och schabraken har glidit bakåt massor så jag har fått kramp-spänna stroppen. Men den var typ lös. :-D Wihoo! Jag kan börja använda normala schabrak igen. :-D
 
Såhär fiiin var hon! <3
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Jolin Berg

Riktigt fin häst! Älskar din header :)

Svar: Tack!
Josefine Fred

2014-07-29 @ 22:31:40
URL: http://sluhusdjursagronom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0