Dressyrlektion

Idag var det dags för en dressyrlektion igen, den sista innan G tar semester. I hela 5 veckor.... Men vi skulle nog lösa det så jag kan träna lite mot slutet ändå. (Y) Sen ska jag upp till Sandra och hennes lilla knorra om 2 v för då ska vi köra en 2-dagarsträning för Ingela, och umgås! :-) Så det går ingen nöd egentligen.
 
Träningen gick skitbra idag! Bellie var lugn från första början. Herregud, sådär lugn och avspänd i skritten har hon nog aldrig varit ett helt pass. Och superlugn i traven oxå. Jobbade lite med att flytta henne i volten, men hon tar inte riktigt skänkeln, och så gör ju jag en massa krumelurer med kroppen som såklart oxå hindrar henne från att göra rätt. Men tillslut gick det någorlunda. Sedan red vi lite övergångar osv. Mycket fokus på mig, t.ex hur jag sitter, och små detaljer som gör sån stor skillnad!
 
Sedan red vi galopp, och jäklar vad fin B var! Jag svävade på moln. Och sist gick vi över till högergaloppen, som inte har samma kvalité som vänstern, men jäklar... idag!! :-D Den var UNDERBART fin! Och sån känsla som jag red högergaloppen med har jag aldrig någonsin ridit. Jag skulle våga påstå att vi var ETT! Den känslan. Och bogen på rätt plats och allt. Annars trycker hon in högerbog, och jag som har ett kortare högerben får inte ut den bogen igen och så blir det inte riktigt bra. Men nu.. hela tiden i högergaloppen var allt på plats.
 
Det är saker som trillar på plats hela tiden nu. Och jag håller verkligen på skolas om helt, vilket är så kul när det faller på plats. Denna vecka har jag börjat få koll på mina armar bättre, att ha armbågarna in mot kroppen, för då kan jag mjukna i överarmen och inte bli så hård. Och att ha sluten hand runt tygeln så att jag kan använda fingrarna till att krama med, istället för hela handen elr armen. Börjar äntligen få bättre koll på detta nu. Och även på min ytterskänkel, och känslan av att sitta mitt över hästen.
 

Här har vi inge brådis ut eller.... ;-) man står gärna kvar o strosar på...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0