Dressyrpass

Idag blev det ett dressyrpass på fröken Bus. Paddocken var blöt och det fanns pölar, men jag är i chock, för det bekom inte damen de minsta! :o Kors i taket. Hon som aldrig velat gå i pölar och blöta, man blir ju skitig och blöt.... Men idag så! Mirakel sker.
 
Jag hade med mig dressyrspö idag, för första ggn. Skulle träna skänkelvikningar, men jag la snabbt ner dom planerna för B var liksom.... tung, stel i truten, inte riktigt eftergiven osv. Och jag snirklade runt med massa lösgörande skrittövningar, vilka gick hyffsat, men hon tjaffsade nå enormt i munnen. Fortsatte i trav men där var det bara symaskinstrav, och inte alls dendär fina takten vi hittat. Jag hittade inget sätt att lösa det på, i traven, så jag beslöt mig för att fokusera på den förvända galoppen istället. Galopp funkar nästan alltid när inget annat gör det! :-D Idag var inget undantag. För idag SATT DEN FÖRVÄNDA!!! Tjoho... Den börjar befästas, det kan man lungt säga. Idag tog fröken eget initiativ och höll den förvända utan att jag behövde rida ihjäl mig, faktum är att jag var ganska lat och skulle ha behövt rida lite till, men hon rullade på! I BÅDA galopperna. Minut efter minut. Jag red rättvänd, sen lite förvänd, rättvänd osv. varvade så, flera minuter. Fatta! Förut har hon inte alls hajat grejjen. Men nu har en polett trillat ner.
 
Så jag är jättenöjd med detta pass ändå. Ingen bra känsla, varken jag eller häst var helt 100.. Men, många andra bitar satt, och att den förvända var såhär trevlig och har blivit befäst så snabbt hade inte jag förväntat mig alls! Så.. :-) Fokus på det positivia. Imorgon kör vi eventuellt fortsättning på detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0