Hoppning (FILM)

Idag drog jag och Sofia till paddocken för lite hoppning. Jag kände mig vild och vågad och drog på Bella ett centerhacket med sidepullseffekt, då jag äntligen köpt sidostycken som passar. Dock var ju då huvudlaget jag hade hemma för litet... så måste köpa ett nytt sånt oxå. Men det funkar tills dess.
 
Bella var ganska oridbar när vi red fram, gick inte att direkt jobba henne. Men i galoppen kändes de skitbra! Gud vilken härlig galopp hon fick. Kändes lite som en stooor häst! ;-)
 
Började hoppa lite och jäklar vad roligt det var! Både hon och jag hade superkul, och jäklar vad hon laddade kändes de som. Hon bara sög tag i hindren och hoppade utan att tveka. Skitkul med tanke på att hon varit så tittig...
 
Fia kom lägligt och filmade, och efteråt frågade jag hur hon tyckte de såg ut. Min känsla stämde helt överrens med de hon såg. Hästen kom fram till "bettet" och jag kunde inte tjuvhålla som jag kan med bett, så det gav henne mer frihet och gjorde att hon sög tag i hindren samt tog egna initiativ. Superkul!! :-)
 
Så detta är ett "bett" vi absolut kommer jobba vidare med i hoppningen. KUL!!! :-) Ska prova ha tygeln i nån av de andra hålen så de blir lite hävstång, och så ska jag prova sätta ner det ett hål så att hon inte får upp det på kindbenet när jag håller i henne. För de gjorde det idag.. Vi provar oss fram. Roligt var det iaf. :-) Ridbarheten behöver vi träna upp rejält, för hon tog lite för många egna initativ, haha. Men det är en början.
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tyvärr så rusar hon bara och det ser ut som om ni nästan är tillbaka på ruta noll igen om man jämför med den tidigare filmen du la ut.. Men du skrev ju själv att hon tog för mycket egna initiativ så det är bara att jobba vidare så kommer det nog bli bra :-)

2014-07-19 @ 18:21:12
Postat av: Cathrine

Jag håller inte riktigt med föregående kommentar, visst springer hon på en del, men galoppen är ju ändå jättefin! Och jag som har en häst som är lite tveksam på hinder emellanåt föredrar dom lite mer "rusiga" stunderna mot dom där man måste driva mot hindrena för att övertyga hästen.

Svar: Tack! Ja, jag håller inte heller med. ;-) Smaken är som baken. Precis! Hon har varit så tveksam hela våren, att jag tappat suget. Så detta är andra hoppningen på 2,5 månad, de kändes skitroligt!! För hon ba tog tag i allt och det var bara för mig att haka på, ungefär. :-D
Josefine Fred

2014-07-20 @ 12:20:35
Postat av: Fia

Jag kan förstå den första kommentaren till viss del, det här var första rundan om jag inte minns fel och då tokladdade hon , MEN hon sög på hinder och hon tvekade inte en millisekund utan det syntes att hon tyckte det var riktigt roligt.

Dom rundorna som du red efter så hade du lite mer kontroll men utan att ta bort suget och jag tror att med lite mer träning på det här "bettet" så kommer det att gå superbra.


Svar: Detta var andra rundan, den bättre. ;-) Ja med lite mer ridbarhet så tror jag de blir super!
Josefine Fred

2014-07-20 @ 19:05:37
URL: http://fiajungdalen.blogg.se
Postat av: Anonym

Onödig kommentar den första, jag tycker det ser fint ut! :)

2014-07-22 @ 23:42:42
URL: http://haansen.blogg.se
Postat av: Linda

Onödig kommentar den första, jag tycker det ser fint ut! :)

2014-07-22 @ 23:43:11
URL: http://haansen.blogg.se
Postat av: Anonym

Du som säger att min kommentar var onödig, alltså var då nånstans? Man måste kunna ta lite kritik och den var ju verkligen inte illa upplagd eller menad heller för den delen! Låt mig tycka så, den är inte mer onödig än det du nyss skrev om den. Jag tycker bara att ekipaget har haft finare rundor tillsammans och det är inte dumt att tycka och säga så.

2014-07-23 @ 17:18:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0