Sadelprovning + provridning

Provred sadeln idag, Batesen. Den är ingenting för mig tyvärr! För bred. Och den låg verkligen inte lika bra på B som min nuvarande. Dock så gled den inte fram, (skrittade dock endast) och de är ju ovanligt. :-) Men de gör desamma för jag trivdes inte i den.
 

Innan ridning, bakvikt trots vidaste järnet

Efter ridning i skritt 10 min....
 
Vidare till nästa som jag provade för någon vecka sen, en bomlös Maxflex. Den är för vid i nuläget, ganska mkt, men jag paddade upp med två svampar som fick upp sadeln lite. Men när jag ridit klart hade den tippat framåt nåt så jävulskt. Så jag ska nog köpa ett koppjärn som är i rätt strl och be om att få prova sadeln med det helt enkelt. Så får jag isåfall beställa en sådan om det visar sig passa. Den var nämligen väldigt skön! Dock så kunde jag inte rida alls idag, dels på ett humör som är väldigt... oberäkneligt? Kan bli svinglad, asledsen elr arg på en sekund. Så jag satt mest och bet ihop och hade superlåga krav. Jag kunde dessutom inte rida helt bra i sadeln då stiglädren var antingen för korta elr för långa (långt glapp emellan hålen). Valde dom längre och kunde på hemvägen faktiskt trava utan att jag satt framåtlutad i obalans.
 
B var VÄLDIGT lyhörd i denna sadel. Vet inte om de är hennes dagsform elr om de var sadeln som gjorde det. Ska bli spännande att utforska den mer. Tänk om de kan vara nåt för oss liksom. Vore super!! :-) Den hade inte glidit fram så värst, men allt är relativt. Så perfekt som Wintecen ligger före och efter ridning lär jag ju aldrig mer hitta någon som ligger. Vi får se! Imorn ska jag hämta ytterligare 3 sadlar för provning.
 

Innan ridning. Sadeln ligger i bra balans.


Provisoriskt sätt att padda upp..

Sista bilden.. Schabraket är draget bakåt och bildar en bubbla på samma sätt de allra flesta dressyrsadlar orsakar på B. Hm..... Den ligger även i extrem framvikt då svamparna sjunkit ihop så mkt.
 
Denna låg dock med helt jämnt tryck både före, under och efter ridning, längs bossan. Inge ojämnheter alls. DET är sällsynt. Sadlarna orsakar oftast mer tryck längst upp på B, oavsett bomvidd. Så även Batesen.

Kommentarer
Postat av: Louise

Hur ser man att en sadel är i bakvikt? :)

Svar: Den liksom tippar lite bakåt. En sadel ska ligga helt i balans o djupaste punkten vara på rätt plats. Oftast ngt längre fram. En jämförelse finns att se om du kollar mitt föregående inlägg med batessadeln. De två nedre bilderna när jag höjer ryggen på henne, visar hur den ser ut i balans. De övre ligger sadeln i bakvikt på, då tyngdpunkten hamnar för långt bak. :-)
Josefine Fred

2014-03-05 @ 11:29:21
URL: http://kingofdarkness.blogg.se
Postat av: Anna Staaf

Känner igen det där med Batesen! Hua de är fruktansvärda att sitta i, så jäkla breda :-/

Svar: Ja iaf dressyr.. har en momentum till hoppsadel o har aldrig ridit i en skönare sadel o med en så smal o trevlig sits!
Josefine Fred

2014-03-05 @ 13:27:50
URL: http://annastaafs.se
Postat av: Agneta

Har du testat någon Passiersadel någon gång? Annars är det ett tips om du ändå ska gå igenom alla sadlar som finns i norra europa ;) Jag har två Grand Gilbert (dressyr alltså) som ligger kalasbra på båda mina hästar trots att de är olika byggda. Den ena är dock lite vidare än den andra.

Svar: Nej det har jag inte gjort, men jag är väldigt intresserad av att prova en. Jag tror en sån skulle ligga bra på min :-) De gäller dock att dom ligger stilla på henne.. alla vill liksom dra iväg. Och främst schabraken vill liksom sticka iväg. Även om sadlarna bara glider 1 cm... Skitknepigt. Tack för tips!
Josefine Fred

2014-03-05 @ 20:53:08
URL: http://www.sodertorparn.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0