Uteritt

Red ut på Bellson nu på e.m, fortfarande med skinande sol och underbart väder! Vi red bort till klätterbacken, joggade lite påvägen dit. Väldigt kravlöst, bara att gas och broms funkade. Hon jobbade på fint i backen. Hon har annars haft stora tendenser att rusa, så jag fått hålla i henne typ hela tiden, vilket inte är meningen då de håller balansen med halsen och behöver den fri vid klättring. Men numera går de riktigt bra och jag kan ge henne fritt ansvar! :-)
 
Joggade lite hemöver, och sen red vi in på en grusväg där jag red lite galopp på henne. Till skillnad motför gårdagen då vi körde mycket övergångar, så fick hon idag bara rulla på. Började med vänstern och den var jättefin! Hon ser lite spöken här och där så rätt vad det är blir det ett avbryt för att hon ser nån läskig snöhög elr nåt. Haha. Men i övrigt gick de väldigt bra. :-) Tog högergaloppen på tillbakavägen, men den var lite kackig och hon lägger in en högre växel så jag får verkligen jobba med att sitta ordentligt på henne och försöka reglera tempot med rumpan.
 
Övergångarna till trav gick helt ok, jag får ju ta i henne lite granna främst i övergången för att visa var jag vill ha henne och att det inte är okej att bara rusa iväg i slängtrav, för orkar, de gör hon. Men hon tar det chill, blir inte upprörd elr stressad utan mer trygg för att jag visar henne sakligt och tydligt hur det ska vara. Och så lättar jag direkt hon svarar. Och när hon är lugn så rakriktar jag och fortsätter hon vara lugn då så kommer en ny fattning. De verkar funka väldigt bra.
 
Det är nånting som hänt, nåt bra. Jag är ganska säker på att det är för att vi nu tar dagarna som de kommer, och gör det vi känner för. Och har B en dålig dag, elr om jag har det, så lägger vi om planerna till något som passar för dagen. Och vi har roligt! Är hon inte på humör för ett dressyrpass längs vägarna utan är spänd, tittig och okoncentrerad så kanske jag kör lite galoppjobb i lättsits för att hon bara ska få rulla på och komma loss lite, för så småningom kommer avslappningen. Men förut hade jag kanske tjurat till och försökt med alla medel att få henne att göra som jag ville. Men jag ser ingen anledning till det mer, för det skapar bara frustration och spänning mellan oss och vi blir ovänner och passet avslutas med en dålig känsla. Istället släpper vi kraven, har kul och avslutar passet vänner och med en härlig känsla av samarbete. <3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0