Uteritt jogging

Idag blev de en uteritt längs vägarna med dressyrsadeln. Jag älskar min nya sadel! Bellson var fin! Men seg. Haha? Jätteknepigt. Men på bortavägen så fick vi verkligen till takten, och jag fortsätter rida med mina nya verktyg jag fick på Gunillas lektion. Dom får henne verkligen inramad och hon blir trygg och tillfreds då. Det är bra för mig att ta till när det kokar över i skallen på henne.
 
Iallafall fick vi till en bra takt,men hon tyckte visst det var jobbigt för hon liksom blev skitseg flera ggr. Haha. Det är inte varje dag liksom. ;-) Men sen på hemvägen blev hon lite mer laddad! Där red jag galopp- och travövergångar. Ja, ni hörde rätt! Jag brukar nästan aldrig rida det för hon blir så överladdad och jag får henne inte lugn i traven efteråt. Men nu så med mina nya verktyg så gick de suveränt. Jättekul verkligen! Hon blir lugn ganska snart, men hon ligger på ganska mkt vilket gör att jag får vara jättetydlig med var jag vill ha henne. Så jag använder ganska mkt mer hand än vad jag egentligen vill, men så länge jag känner att vi har en bra sinnesstämning båda två och att det ger något, vilket jag känner att det gör, så är det okej. Jag får vara övertydlig helt enkelt, för när hon trillar dit till rätt läge så blir hon trygg och så tillfreds. Så vi red ganska många galoppfattningar och inte flippade hon ur alls.
 
På hemvägen var hon lite tjurig madame och skulle inte ställa åt höger, utan bara vänster som är lättast. Så jag red över på vänster sida och tog hjälp av diket, och ställde höger. Hon ville hemskt gärna bestämma men tillslut så fick jag igenom ställningen även där. Och då jobbade vi galoppfattningar i höger "varv". :-)
 
Jag känner mig nöjd och detta var ett bra ridpass! :-) Imorgon tror jag vi rider lite dressyr på banan, och jobbar ännu mera på att få koll på alla delar på både henne och mig.
 
Har även lyckats med ett sätt att få schabraken på plats! SNORDRA stropparna, haha. :-D
 

Kommentarer
Postat av: Sofia N

Ja det brukar gå segt fram när man verkligen kommer åt dom, vitter blir som en stoppkloss när man får till bogarna på honom och han är ju också jättepigg annars!
Supersnyggt schabrak :D

2014-03-14 @ 19:02:33
URL: http://sofiatn.devote.se
Postat av: Emma

Vilken liten snygging till häst :)

Svar: Tackdu :-D
Josefine Fred

2014-03-20 @ 00:04:00
URL: http://beaverholk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0