Uteritt + provlastning

Red ut idag på en mycket fin Bellabus! Tänkte rida upp till masten vid hovberget, men jag red inte ända vägen dit för det var bättre underlag längs vägarna. Red allt möjligt idag, i hoppsadeln. Min älskade hoppsadel. Den sviker aldrig! :-D Den är to die for. Iallafall. Började rida skrittöppnor och slutor, och de går bara bättre och bättre. Fina B.
 
Sen joggade jag fram med övergångar tills hon lyssnade riktigt riktigt fint även på avsaktningarna. Kände ett jättetrevligt sug i tygeln på lilla fröken. Uppe i skogen tog vi några galopper, och hon var supertrevlig även där. Hon blir lite stark och spänd ibland och därmed funkar inte halvhalter och broms lika bra.
 
Red sedan längs vägarna igen och la in en massa skänkelvikningar i både skritt och trav. Sen på hemvägen la jag in galoppfattningar från trav, och avsaktningar till trav. En bra bit. De gick väldigt bra! Eftersom jag inte gör någon grej av det hela, utan bara är övertydlig med var jag vill ha henne efter galopp, och i vilket tempo, så kokar hon inte över längre. Hon blir väldigt speedad och taggad, men inte omöjlig. Jag ber henne om ställning höger vs vänster och formar hennes bogar så hon blir "på plats" inom ramen. Och det gör henne lugn. Så varje gång hon blev lugn la jag en ny fattning. Hon tar jättefina fattningar från traven numera, när vi börjat jobba med galopp från trav. Hon behåller bjudningen och tänker inte uppåt, som förut.
 
Jättehärlig tur verkligen! Och B var väldigt nöjd. <3

 
Sen lastade jag henne i nya släpet, och först fick hon lukta lite. Kika lite. Och sen tog jag nåt steg med henne in och så gick hon in utan problem resten själv. Hon verkade trivas väldigt bra! Hon tyckte den var inbjudande och intressant. KUL :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0