Uteritt

Imorse fick jag veta att min häst varit ute inatt! :O Alltså lös... på gården.. helt fri liksom. Wtf. :o Jag måste ha slarvat med att stänga boxdörrn ordentligt, elr nåt? Men jag var övertygad om att det inte skulle vara något att mocka, men det såg precis ut som det brukar. Oxå mysko. För då har hon ju stått inne bra länge.. när både mat, vatten och bajs var som det brukar. Men men, lär ju aldrig få veta vad den donnan lyckats med hur som helst. ;-)
 
Red ut på henne i eftermiddags, tänkte ta en kort joggingsväng på 30-45 min, och de blev det. Men ca 7 minuter in i ridturen kom hon på att kolonilotterna var det läskigaste hon visste, så den sträckan som det annars tar 10 sekunder att gå förbi, tog idag 10 minuter. Herre min gud. Som TUR var så flippade hon inte fullständigt utan kunde gå i sidled, stanna, backa, men när jag sa åt henne att hon inte fick backa så fick jag henne i sidled. Sådär höll vi på. Och som sagt inge psykbryt. Hon stegrade några ggr när jag drev på lite väl enligt henne, vilket inte alls var särskilt mkt utan bara lite NU GÅR VI-stil. Men det funkar inte på en såndär. ;-) Var bara att skratta åt eländet och andas.
 
När vi väl kommit förbi gick de fint! Hon var spänd men jag tränade på det G fokuserade på igår på träningen, att hon verkligen ska ta skänkeln. Och vilken skillnad det blir när jag kräver det. Blir ju lätt slappridning annars, fast jag inte tänker på det. Jag anpassar mig för mkt efter hennes takt och tempo. Men nu så har jag fått lite mera verktyg att använda. :-)
 
Imorn blir det en uteritt i alla gångarter tror jag, och smörjning av sadel o träns då det bär av på tävling på söndag. Skoj!

 

Lilla långöra..
 
Nu ska jag krypa i kojs och ladda för ett step-pass och ett core-pass imornbitti. Jag tänkte, jag provar step ändå. Jag har inte provat just det passet, så det kanske blir kul! Jag var ju på step-intervallen där jag inte riiiktigt kände mig hemma. Men äh, de tar några ggr. De blir säkert bra. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0