Dressyr

Klev upp 05.40 imorse, och for och tog ut hästar. Mockade osv. sen for jag och Bella till klubbens ridhus runt 8 nån gång. Red ett dressyrpass där. Det var ett till ekipage där som tränade för en kvinna. Men iaf, Bella var fin! Började i skritt, och började då med framdelsvändningar, vilka gick bra nästan direkt för hon kände igen sig i förra passets arbete.
 
Gick sedan över till trav, där hon var fortsatt fin, men vi hade lite problem att få rätt på ytterbogen. Men efter lite jobb längs fyrkanten med utåtställning på kortsidorna och noggrann med att hon skulle vara rak på långsidorna så blev hon riktigt fin.
 
Jobbade sedan i galopp, jobbade tempoväxlingar som hon svarade jättebra på. Även på minskningarna. Visst önskas mycket mer, men hon var duktig!
 
Sedan gick vi över till travjobb, skänkelvikningar längs långsidan. Försöka hitta känslan, flytet, mjukhet i handen, ha koll på ytterbogen osv. De gick faktiskt bra. Jag är nöjd, jag hittade rätt flyt några ggr. Och resten var helt okej det oxå. Det är bra speglar där så man ser om hästen skjuter ut bog eller rumpa, viker näsan osv. I travjobbet var hon SUPERFIN i övrigt, helt med.. ytterbogen på plats, jättefin takt, jättefint flyt i traven. Riktigt trevlig! Och jag var noggrann. För mest är det ju mitt fel, jag förbereder inte så bra alltid, varken mig elr häst. Så när jag skärper mig och fokuserar på rätt saker blir det ju så mycket bättre.
 
Gick sedan över till galoppjobb, och där kände jag bara på henna i den förvända lite. För hon hade jobbat så bra, och vi hade ridit nästan 50 min då, så vi körde bara lite känna på-galopp. Den kändes fin. Hon var lite snabb i den förvända, men det fick hon vara med tanke på att hon nog var lite trött. Men jobbade med formningen och att rida henne ordentligt även i den förvända. Gick fint!
 
Hon gjorde några riktigt fina fattningar idag. Och fick några frispel oxå... herregud, haha. Ibland får hon flipp i hjärnan oså bara... nä... funkar ingenting i hennes värld. Så krävs det bara att man gör något annat några meter, och sen fortsätter igen på vad det var man skulle, och vips funkar det igen. Så blev hon livrädd för att hon skvätte upp ridhusbotten till läktaren så att det lät, och helt plötsligt kunde hon inte galoppera normalt utan var skräckslagen. Men sa till henne en gång (vilket jag inte brukar göra för det brukar ha motsatt effekt), men hon skärpte sig och blev lugn... konstigt nog. ;-)

FIN POLLE. Fick även en kommentar av hon som tränade där imorse.. Hon frågade vad det var för märkning på halsen.. Jag sa att det var en travare, alltså en frysmärkning. Hon sa att hon aldrig kunnat tro det... och sa fundersamt att hon rörde sig ju inte som en travare heller. Det är alltid skoj att få höra!! :-) För nä, det gör hon inte. Och vilket jobb det varit med denna tjej.. Det är roligt att kunna visa upp jobbet. (Y)

Kommentarer
Postat av: Tilda Sjölinder

Ja, det är sjukt vad fin du har fått henne. Du är så duktig, du har verkligen gjort ett jättejobb! :D

Svar: Tack Tilda! Det var längesen jag hörde av dig :-D
Josefine Fred

2014-11-01 @ 20:47:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0