Ia-träning + barnridning

Idag var det dags för Ia-träning igen. Men eftersom min egen häst vilar, så fick jag låna Tilion av Melina. Sjukt snällt!! Och vilken häst. :-D :-D :-D Jag började med att rida fram i alla gångarter och känna på läget. Jag är inte van att sitta på en så stor häst, med så stora gångarter (främst galoppen). Tror han är över 170? ... Iallafall, jag kom tillrätta ganska fort på honom. Kopplade bort alla tankar, för jag tänker och känner efter för mycket ibland, och bara red på känslan. Och vad bra det blev! Kändes som att rida Bella fast i stort format. Han är precis som jag vill ha hästen. Mjuk i munnen, känslig, svarar bra för säte/ben. Supertrevlig helt enkelt. :-)
 
Fick jobba lite övergångar, Tille hade det jobbigt med galoppen. Eller VI. Haha. Jag flåsade på bra där, och fick pressa mig själv att jobba med röven och magen. Fyfasen vad jag fick ta i och sitta på röva för att hjälpa honom orka bära sig i en bra takt och form i galoppen. Traven var inga problem, där var han mycket stadig och trevlig. Bar sig själv. :-) Men ju mer vi jobbade med galoppen desto bättre blev det. Lättare i vänster galopp. Sen hade han samma problem som B, att han skjuter ut högerbogen. Så det gjorde ju saken enklare för mig som är van att jobba på det viset. ;-)
 
Hur som helst, supernöjd verkligen. Hoppas jag får möjlighet att rida honom fler ggr! :-D Gud det är inte ofta jag blir så kär i en häst, elr som jag hittar någon häst som jag hittar ridningen så bra på (som på min egna).

 
 
Sedan var det Bellas tur. F kom och red, och hade med sig en kompis. :-) Idag plockade jag fram lite hinkar som hon fick rida slalom igenom, och så fick hon vara noggrann med att gå på spåret och inte gena. Sen fick hon lära sig snett igenom idag, där jag lagt ut två bommar hon skulle rida igenom för att lättare hitta vägen. Och åt andra hållet snett igenom blev det två skrittbommar. Gick jättebra!
 
Bella var supersur på mig idag. Hon gillade inte att jag gick bredvid.... När F skulle hoppa upp kom hon med krokodilkäften mot mig och då fick hon en liten smäll... Sen skulle F rätta till sadeln och trampa åt ena hållet, och då höll jag på få mig ännu ett krokodilbett. Sen var hon sur resten av turen typ, när jag gick där bredvid. Haha. :-P Lillmuttan. Inte lätt att ha sådär mkt humör inte.
 

Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Va kul att du fick låna honom. :)
Han är verkligen fin

2014-11-13 @ 10:11:00
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/
Postat av: Melina jäderblom

Vad kul att ni klickade så bra! :D självklart får du låna honom igen hihi!

2014-11-13 @ 12:01:17
URL: http://melinajaderblom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0