Ridit Tilion

Idag har jag ridit Tilion, då Melina behövde en dag ledigt. Självklart tackade jag JA! :-D Han är så härlig. Jag tog ett pass på travbanan med honom idag. Det blev först en massa övergångar mellan skritt/trav. Vi fick till jättefina igångsättningar, men något trögare avsaktningar. Men han var riktigt fin i travjobbet! :-) Sen galopperade vi fram ett par varv i varje, där jag stod i lättsits. Sen fick han pusta.

Efter det blev det galoppjobb. Inte så mycket, inte så länge. Började i vänster varv, och nedrans vad stark han blev! Jisses. Det är bara till att få rumpan till en betongklump och rida för allt man är värd med mage och ass! Haha. Samtidigt som han blir superstark fram. Jobbade en del avsaktningar till trav, hitta balans, sen ner i skritt och därifrån ny fattning. Hade lite problem med fattningarna bitvis, men det tar sig nog när jag lär känna han mera. Men fattningarna var jättefina när han tog dom. :-)

I högergaloppen var han mer reglerbar, så där red jag typ bara ett varv. Tog en fattning till, och DÅ äntligen började han på bära sig själv, så efter några språng saktade jag av och sen fick han skritta av.

Jag är HELT slut! Haha. Armar, ben, mage. Hela kroppen. Det är enormt mycket häst att rida. Melina gör det superbra!! Och jag är inte alls van dendär kalibern av gångarter. Det är myyycket rörelse! Jag satt ner i travjobbet men jag fick fasen lägga in extra övergångar för min skull, för jag orkade inte sitta ner länge alls utan att falla isär. Fick jobba magmusklerna av mig. ;-)

Men det är superkul att rida honom, det är verkligen en häst i min smak. :-D

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0