Dressyrlektion

Idag var det dags för dressyrlektion för Gittan igen. Bästa Gittan! Hon är så bra. Jag började med att värma själv i typ 20 minuter, i alla gångarter. B var fin! Gittan kom mot slutet och sa att det såg bra ut. Sedan körde vi igång. Vi tragglade vidare med skänkelvikningarna, och jag fick ytterligare hjälp på traven idag hur jag ska hitta rätt känsla. B börjar stärkas i dom, och hon börjar veta vad det är jag menar (fast jag knappt vet det själv!). Så vi hjälper varandra. Men det finns i speglar i ridhuset, och jävlar i min lilla låda hon gör ju riktiga skänkelvikningar! Haha. Fast vi behöver liksom finlira till dom så dom blir "perfekta". Högerbogen lever sitt egna liv, mina armar gör desamma och jag måste jobba med mitt framåttänk i rörelsen.
 
I början jobbade vi skänkelvikning längs långsidan, och där fick jag en riktig aha-upplevelse. När jag flyttar undan vänster vill jag liksom ställa så mkt till vänster att jag tappar hela hennes högersida, men när jag fick  tänka högerställning istället så BAM, där kom känslan, flytet.. :-D Visst har jag blivit tillsagd ett antal ggr att jobba högerställning när jag flyttar undan vänsterskänkel, men idag vare nåt som lossnade för oss iaf. :-)
 
Sen jobbade vi på diagonalen, och det var där jag fick se skänkelvikningarna i spegeln. :-D Det gick bra. Helt klart ett steg i rätt riktning för mig att hitta rätt.
 
I galoppen då, då var jäntan lite trött sen travarbetet så hon maskade lite (och jag med, haha)... och bröt av någon gång. Men jag fick peppa mig själv att RIDA ordentligt och inte glömma magen. Hjälpa henne. Sen gick vi över i förvänd, och de gick jättebra. Fick bra tips där hur jag ska gå vidare. Idag låg vi på volt i en balanserad, bärig förvänd galopp. Inte top notch, men väldigt bra. Det var ett tag där jag kände "Men? Är detta verkligen förvänd?", så det är ju ett väldigt bra kvitto. :-D I båda varven. Jag har lättare att rida henne korrekt i vänstergaloppen i förvänd. Hon bröt av ett par ggr, och stressade då upp sig den lilla puppan. Men hon lugnade sig fort. Vi fick till ett par fattningar i förvänd på rakt spår, de är super. För annars vill hon gärna ta den "rätta" galoppen.  När vi hade jobbat vänster förvänd på slutet, och kom över i rättvänd galopp. Jisses så fin och bärig den var! Vi bara svävade fram. Fina fina B.
 
Travade av låång och låg på en mycket nöjd häst! Och ryttare. :-) Jag hade sporrarna idag, och de funkar jättebra. Gittan sa oxå de att hon tror jag behöver kunna ge dedär lilla extra. Och det känner jag ju. Hela min sits och alltet blir mkt bättre när jag har sporrar för då tänker jag verkligen på hur jag sitter, och jag behöver inte sitta och nöta med hälen för att få respons. Det är sällan jag behöver lägga till dom, men dom är bra när de behövs. Och inte blir hon minsta lilla sur heller lilla B. Det är en förstärkning från min sida så jag kan förklara för henne vad jag vill, så nästa gång vi ska göra det går det liksom ännu bättre utan extra hjälp.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0