Dressyrpass + nytt täcke

Hade planerat ett dressyrpass på Bellabus idag. Träna lite på våra svårigheter.. dvs skritta lungt och med eftergift, speciellt efter högre gångart. Samt framdelsvändningar stod på schemat. :-)

Det började inte så bra, för när jag hoppat av och skulle stänga grinden så släppte jag henne, vilket hon tog i tillfälle att dra iväg.. Haha. Så gjorde hon jämt förr, och nu har hon så jäkla mkt energi och är så tittig och spänd i allmänhet i allt mörker och kyla, så... det var dumt av mig att lita på dendära nu. ;-) Jag tänkte fan, jag kommer aldrig få fast henne. Hon kan springa 15-20 min.. Men som tur var så fick jag fatt henne redan efter ett par minuter.

Sedan.. ja... det behöver vi egentligen inte ta upp. Men jag fick lite problem om jag säger så. Och tänkte att nä, jag måste rida tillbaka. Men jag hittade en lösning i sista sek! Så det var lungt.

Ingen bra start alltså. Men till passet då. Jag började på en mindre fyrkant (där det inte var vattenpölar) med att rida en kvarts framdelsvändning i varje hörn. Detta gick bra väldigt fort, och när hon kändes fin i några st på raken och eftergiven i form osv. bytte vi varv. Gick lika bra där. Jag är imponerad! Trodde hon skulle vara betydlig mer "munnig"... I början var jag lite för rörlig i armarna, så jag fick hejda mig lite och tänka till. Därefter gick de mkt bättre. Och hon mjuknade och stretade ingenting. Dutti tjej liksom!

Sedan joggade jag henne i lite trav, trevlig var hon. Gick in på en stor 8-volt i mitten, och där la vi oss. Där började jag rida övergångar, först i trav/skritt. Hon är van att göra halt, för ja.. jag undviker skritten (mkt omedvetet) för att den är så krånglig. Så hon gör halt, men jag manade på och bad om skritt, och det är här problemet kommer. Hon blir så taggad på vad som ska komma härnäst.. att hon inte är närvarande i själva skritten. Men detta gick sjukt bra!! Jag vet att jag inte kan få allt direkt, så jag la kraven på en rimlig nivå. Men det gick riktigt bra. Arbetet på Ia-träningen har verkligen gjort sitt. Sedan blandade jag Ia-s lite hårdare ridning med konsekvens och tydlighet med små eftergifter, med Ingelas mjuka ledande tygeltag, stora eftergifter och Gittans flexande handleder. Allt detta ledde till att jag kunde vara mjuk i handen, tydlig, och hålla mina armar rörliga. Annars låser jag så lätt fast armarna och blir hård. Men detta var en supergrym kombination idag!

La in galopp, och hon var jättefin! Jag red en väldigt samlad galopp eftersom syftet var lite övergångar osv. så jag försökte vara noga att verkligen rida henne in i övergången. Det blev en två travsteg innan skritt, men det är okej. Det tog inte så värst lång tid för henne att komma till ro ändå. Några ggr tog det längre tid. Men hon går med eftergift nu, och hon lyssnar på min rumpa, MEN, här försöker hon finta mig. Nu har hon kommit på att ja, hon ska gå i eftergift, och lyssna på halvhalter osv. Men, det räcker ju inte riktigt där. ;-) Det tycker hon! Då började hon ta mini-mini-steg, och trippa fram istället. Men med en del arbete så gick hon att få att länga på steget och jobba igenom kroppen. Så ur den skritten fick hon nästa trav- eller galoppfattning.

Red inte länge alls med tanke på hur bra det gick. Joggade henne i serpentiner som avslut, oså fick hon gå ett varv i galopp på fyrkanten och tänka mer framåt. Hon var lite vinglig i joggen, men blev fin. Så jag är supernöjd. <3

Och en sak kom jag på, som jag måste skriva om (för egen del)... var att i måndags på träningen för Ia så hittade jag mina ytterhjälper bättre. Jag fick rida ett par m innanför spåret på volt, och verkligen vara noga med var vi skulle befinna oss. Så jag fick verkligen ordning på ytterhjälperna. Jag rider inte med ytterhjälper när jag rider längs spåret..... :O Bekvämlighet av både mig och polle. Men iaf, idag så fanns dom där och stöttade henne och gav mig en aktivare ridning. :-) Och Gittans flexande handleder.. Jisses, en sån liten grej .... så poff löses en massa problem! Eller ett STORT problem. Jag blir så stark i överarmarna och fixar inte att krama med bara fingrarna så bra... Så Gittan sa, flexa med handlederna såhär, oså typ skulle dom bukta utåt lite. Och vips så kunde inte mina armar spänna sig, och polle blev avspänd och glad! Så det använder jag varje gång nu när jag känner att jag låser mig fast. Funkar skitbra.


Bella checkar läget... Tar sig lite friheter helt enkelt....

Nya täcket.. ett Amigo Hero 50g. Lila med rosa detaljer. FINT! :-) Hoppas att det kommer passa även efter någon timme i hagen. Håll en tumme elr två kanske! ;D

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart har du hittat det där snygga täcket?
Millan vill oxå ha ett sånt :)

Svar: Googla Amigo Hero, massor av Webshopar som säljer! :-) Jag köpte mitt hos ponnypop.se
Josefine Fred

2014-10-31 @ 15:42:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0