Tidig ridtur!

Imorse klev jag upp 05.50 och åkte och tog ut hästar, mockade, pysslade och grejjade. Sedan vid 07.15 tog jag in Bella för en ridtur längs grusvägarna och upp i skogen. Höll igång i trav och galopp för det mesta. Hon är alltid så fin i början, avslappnad och taktmässig. Sen ba poff så blir hon spänd och tittig och då försvinner dendär fina fina takten och hon blir som förbytt. :-P
 
Fick erbjuda ett rejält stöd för att få henne på banan igen. Alternativet var att inte har någon kontakt alls, och då är det huvve upp, spänd rygg och ben överallt då faror lurar kring varje hörn. Så jag erbjöd ett större stöd och tydlig ram var jag ville ha henne, vilket gav väldigt bra resultat. Ju längre det gick, desto lugnare blev hon och desto mer började hon ta ut sitt steg igen och finna lite bättre takt. Tänkte även på det Ingela sagt om att tillåta henne att runda sig och att slappna av, och det gav oxå bra resultat.
 
Sen kom vi ut på grusvägen som leder hemöver igen, och då blev hon extra taggad. Travade men vi fick inte ut så mycket av det, så jag provade lite galopp, och kände direkt att det var läge att träna på lite samlad galopp. Hon blev nämligen rätt avspänd av det jobbet. Jag red galopp ner till skritt, och så ny fattning. Varierade galopper. Och här brukar ju min häst go bananas och bli helt tokig, men det blev hon inte en enda gång. Så vi jobbade den övningen ett tag, och hon var jättefin i båda galopperna. Visst skulle hon ha behövt runda sig lite ytterligare, men det var BRA. :-) Och det räcker långt!

Efter det tog jag trav resten av vägen för att hon skulle få gå på i en raskare fart och länga ut och runda formen. Trodde ju aldrig det skulle funka då hon blir dubbelt så taggad efter galopp, men tji fick jag! De gick jättebra. Hon fann dendär fina taktmässiga traven, och då kunde hon få gå på i ett bra raskt tempo. Så länge hon går i balans och inte tappar takt så är det helt okej att trava friskt! :-)
 
Nu ska jag strax åka upp till paddocken och rida en häst från stallet. Spännande!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0