Träning Ingela dag 2

Idag var det dags för andra träningen för Ingela i helgen. For upp till Kammartjärn vid 9-tiden. Sandra var först ut idag så jag hann chilla lite innan jag sadlade för att rida fram. :-)
 
Idag hade jag ett helt annat utgångsläge och tänk ifrån igår. Så jag började rida henne i en låg och rund form, och hon var helt med på noterna! Hon var spänd ändå, gick och munnade osv. Så Ingela sa att jag bara skulle fortsätta röra på henne, jogga på, och hon sa även att jag skulle galoppera. Jag galopperar aldrig när jag rider fram. Jag fick galoppera i en lugn galopp i en så rund form vi bara kunde. Och bara få B att gilla läget och verkligen slappna av. Fasen vad bra det gick!! Hon var helt med. Jättetrevlig. Jag ska tänka på att själv slappna av, och nästan bara åka med. Ta i när det behövs, men vara avslappnad.
 
Fick rida övergångar skritt/galopp där det passade. Efter övergång till skritt blir B överilad och spänd som attan, och jag blir spänd, börjar bromsa, ska bestämma allt från steg 1. Men det funkar inte. Så idag fick vi träna på att runda henne direkt i skritten, lätta på tyglarna och låta henne komma ner/fram och slappna av åter. När jag kommit på grejen gick de jättebra och hyffsat fort att komma till det läget.
 
Fattningarna var grymma idag. Jag red mer noggrant och förberedde dom. Och hon gjorde det så bra! :-)
 
Fick prova på att rida förvänd galopp från det i läget, där hon var så rund och fin i galoppen, och de gick awesome. I högergaloppen gick de bäst!! Senaste 2-3 ggna jag tränat har högergaloppen regerat! Vänstern som alltid är bäst annars är numera svårast för mig att rida i. Jag som haft sjuka problem att kunna rida i högern. Jätteskönt att det släppt! Iallafall, i den förvända i högern gick de som sagt jättebra. Sen när vi kom över till vänstern vart de svårare, och de blir tydligt hur hon faller isär i den galoppen nu. Den blir lite fyrtaktig och jag måste rida som attan med rövva för att få ordning på benen, vilket inte är de lättaste nu! ;-)
 
Gick sedan över till skänkelvikningarna så som dom ligger i LA:3an. I början blev jag frustrerad för jag inte fick till de, men när jag började fokusera på vägen så vips! Så satt dom! Det kändes bra. Nu fick jag in hur jag ska rida för att komma från punkt A till punkt B. Och inte vingla hit och dit eller hamna någon helt annanstans. Så lira vidare på detta i veckan så blire nog fint!

Sen hoppade jag av. Och Ingela frågade jaha, så du är klar nu du? ;) Haha. Det var bara att hoppa upp igen då vi skulle avsluta i galopp med en rund form. Gick ganska okej! Inte lika balanserat som i början, men hon var fin. Lilljäntan.
 
Så, dagens hemläxa: Galoppera mera!!
 
 

Kommentarer
Postat av: Sandra

Ni var så duktiga idag så:D nu taggar vi inför lördag!;)

Svar: Jamen de gör vi!!! :-D
Josefine Fred

2014-09-28 @ 19:12:53
URL: http://sandrasn.blogg.se
Postat av: Lina

Satan vad fina ni är!!

Svar: Tack!! :-D
Josefine Fred

2014-09-29 @ 01:34:43
URL: http://linau.webblogg.se/
Postat av: Melina Jäderblom

Hon blir ju bara finare och finare! :D

Svar: Ja visst blir hon :D Tack!
Josefine Fred

2014-09-29 @ 13:17:14
URL: http://melinajaderblom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0