Att rida....

... eller att icke rida. Det är frågan. Det var min fråga idag iallafall! ;-) Efter att ha kikat på lite hoppträning ute i storm, och nästan blåst bort, så kände jag att NÄ. Polle får nog vila idag. For till stallet, mockade osv. och tog in henne för lite pyssel och övningar. Kände ett ridsug, men det stormade verkligen så nix, hon skulle få vila tänkte jag.
 
Kom hem, grejjade på hemma och hade mig. Och sen kom ett sånt ridsug... Och jag gav efter för det såhär på kvällskvisten, så jag och Bellabus tog oss ett lätt pass i paddocken i stallet.
 
Jag har ju varit sugen på att träna övergångar trav/galopp, så det fick bli dagens uppgift. Började i skritt som vanligt, med att få henne att ställa/böja sig åt det håll jag ber om, gå på volt utan att bli hastig eller förändra något, samt göra halter i bibehållen form hela vägen. Hon var kanonfin här efter en stund. Lyssnade fint! Så jag gjorde en halv bakdelsvändning i varje varv och eftersom hon klarade det galant så körde vi igång med lite jogg.
 
Hon var jättefin, men lite seg! Hon brukar aldrig vara seg. Nästan aldrig. Men jag joggade på, la in volter osv. Sedan började jag ganska omgående med övergångar till skritt, och fokus på en svingande rygg i skritten. Hon var rätt fin från start, men hon blev lite småspänd i ryggen så jag fick lossa henne innan hon fick komma fram i trav igen. Det gick hyffsat fort iallafall, så vi red väldigt trevliga övergångar.
 
Efter en liten stund la jag in galopp. Först fick hon rulla ett par varv på fyrkanten, med några volter inlagda för att checka läget. Hon var rätt fin. Men lite seg. Inte riktigt framme för skänkeln. Men jag orkade inte riktigt göra något åt det, för jag tänkte att jag kan ha lite nytta av det när vi ska köra övergångar. Att hon är lite seg alltså

Rätt omgående började jag med övergångarna mellan trav och galopp, och det gick fasen riktigt bra! Första ggna blev hon lite sådär springig som hon kan bli, men direkt så så antingen ställde jag henne utåt, la henne i en öppna eller så fick hon flytta lite sidvärts på volten, och efter bara några steg så kom hon tillbaka och blev lugn igen. I dehär läget var hon nästan lite för seg, och tappade takt nån gång till och med. Men det fick vara så.

Jag fortsatte, varierade höger/vänster galopp, bytte varv, la in någon volt osv. Och ja, hon tog det med ro minsann! När vi jobbat en liten stund så kom hennes taktmässiga trav fram, med mera tryck och framåtbjudning, samt sug till bettet. Och jag lyckades rida henne i det läget oxå. På slutet var hon riktigt fin!
 
Så jag är sjukt nöjd. Hon fick vara seg där större delen av passet, för jag vill inte vara och peta för mycket och be henne om mer kräm när jag ska öva på att hon ska våga vara avspänd och lugn liksom. Och det hör verkligen inte till det vanliga att jag ens behöver be om mer tryck. ;-) Så idag fick vara en sådan dag. Det kan bero på vädret bl.a, och så hade hon tjock bomull i örona.

Jag är dock inne i någon slags svacka, för det känns som min kropp inte lyder just nu när jag rider. Jag vet att jag kan, och hur man gör.. Men asså, jag lyckas inte?! Jag är lat, fast jag försöker pressa mig. Och jag hittar inte riktigt rätt läge där när jag ska rida henne med magmusklerna och hitta takten med henne. Men men, det är väl så ibland även för oss ryttare, att vi har sämre perioder. ;-) Bara att träna vidare...
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0