Uteritt

Imorse var jag superhurtig och tog mig en tokskön runda med powerwalk, jogging/löpning och klättring. Superskönt att träna ordentligt, jag saknar ju gruppträningen jag höll på med förut. Det finns helt enkelt inte tid för den. Därför ska jag försöka hålla igång med powerwalks och löpning så gott jag kan. Men det är ju sådär med motivationen ibland. Samma med kosten. Nu från och med idag så skärper jag kosten igen. ;-)

Jaja, nog om mig själv. Bellan fick sig en uteritt idag, med väldigt blandat underlag och övningar. Red lite tempoväxlingar i skritt innan hon fick jogga igång med lite trav. Hon var spänd men härlig! Känns som hon är enorm när hon är rädd för något samtidigt som hon travar haha.  Det var förbi kolonilotterna, där är hon alltid rädd. Men vi travar på, så får hon titta bäst hon vill bara hon lyssnar.

Sedan red vi till klätterbacken, och där skötte hon sig ASBRA. Hon gick med lågt huvud och höjd rygg, äntligen. Hon brukar ju annars klättra i backarna och samtidigt låtsas som hon är en giraff. Men inte idag minsann. :-)

Sedan när vi  var på hemvägen så svängde vi in på en grusväg där jag tänkte att hon skulle få rulla på lite, men det blev dressyrjobb istället. Inte någon fokus på form, men på tempo, takt och lydnad. Så fick huvudet komma när det ville. Först blev det lite galopp, höger, och jag kör nedsittning i högern nu för varför jag inte kan rida henne i den på uteritterna (när jag ofta står i lättsits) är för att hon skjuter mig till vänster och då har jag ingen chans. Så jag satt ner och då är hon mycket lättare att få på plats. Men jag kände att hon körde sitt egna race, så jag beslutade att vi skulle ta igenom övergångar till skritt. Så vi blandade galopp, skritt, halt och även rygga. För att få henne mer lyhörd. Första sträckan upp gick sådär. Ingen katastrof men hon lyssnade inte som hon ska heller. Hon var rätt spänd men jag längde tygeln och fick henne att runda sig rätt bra faktiskt.
 
Sedan när vi vände så körde vi travlängningar och så tillbaka till arbetstrav. Alltså tempoväxlingar. Gick asbra! Hon lyssnade kanon. Inte så bra som i ridhus förstås, men hon lyssnade på sätet och det är ju jättebra. Speciellt så pigg och het som hon kan bli.

Vi tog en sväng uppöver en gång till, med samma arbete. Galopp/skritt, och NU hade hon landat lite. De tre första avsaktningarna var kanon! Dom satte hon från galopp till skritt, jättebra. Sedan tror jag hon blev trött, för hur mkt jag än försökte hjälpa henne att hålla ihop hela övergången så föll hon ner i trav innan skritten. Men det var ingen panik-trav så det gjorde såklart ingenting. Sedan på hemvägen så körde vi tempoväxlingarna i trav igen. Och så skritt hela vägen hem.

Imorgon tror jag det blir vila för B då jag jobbar 8-21.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0