Dressyr (FILMER)

Idag red jag ett dressyrpass på planen i stallet. Från början då jag skrittade fram och började jobba henne fick hon det lite besvärligt för det var en ponny i paddocken som höll på att hoppträna, och Bella har inte varit i närheten av en hoppträning på över 1 år nu, och hon blir alltid lite stressad av sådant.
 
Men jag bara red och försökte få henne att vänta i skritten, vilket gick helt ok. Men fick henne inte riktigt på bakdelen för hon svarade inte så bra för sätet som jag vill. La in halter osv. men hon tog dom inte så superbra som sagt. Men tillslut helt okej. Red några bakdelsvändningar som gick fint!

Travade sedan igång och la in övergångar osv. Bad F att filma lite under värmningen, och det gjorde mig lite spänd. Men jag gjorde mitt bästa för att slappna av och vara så konstruktiv som möjligt mot B. Hon spände sig till och från, olika störningsmoment, ibland kände hon för att smygöka och då spänner hon till, och så blir hon lite ojämn. Men jag försökte bara vara konsekvent med att få in innerbak under henne för då hamnar hon på plats igen.
 
Joggade sedan igång i galopp, där hon var spänd i ryggen till en början. Rädd för lite allt möjligt och svårt att koppla av. Men hon blev jättefin tillslut i båda varven, där hon rundar sig, höjer ryggen och jag får henne helt på bakdelen. Supertrevlig. :-)

Skrittpaus innan travjobb. Hon kändes lite springig, så jag la in övergångar för att få igång bakdelen. För hon la sig i min hand. Men det blev bättre med lite övergångar, kicka igång bakdelen lite. Sedan la jag in öppnor på långsidan och skänkelvikningar snett igenom, och det gick fint! Öppnorna kändes bra, som sist för Gittan. :-D Vi verkar ha fått koll på dom, wiho. Bella tycker det är superjobbigt i högeröppna, men hon kämpar på fint. Det är bra för hennes innerbak dedär.

Sedan kom A, och då fick jag lite mer film då jag galopperade. I galoppen var hon fin! Jag hittade den bra känslan där hon spårar och bär sig, och där hon har med innerbak. MEN, ganska omgående börjar hon att dippa fram och vilja ha stöd från mig. Så jag får rida med uppresande tygeltag och mana henne att bära sig själv, ganska ofta. Vet inte riktigt varför hon gör så, men förmodligen för att vi verkligen börjar komma åt henne nu. Så jag får påminna henne ofta om att ta i med bakdelen och bära sig själv som sagt, men i övrigt var hon fin. La in några övergångar till skritt, men dom blir lite tvära, och så blir hon trippig i skritten. Men jag försöker vara noga med att hon ska skritta lugnt innan nästa fattning. Fattningarna var btw jättefina! Många av dom. Jag använde bara höften i fattningen och jösses vad bra hon svarar på det.

Sedan joggade jag av henne och där var hon superfin!! Sträckte verkligen ut överlinjen, och hon saktade av rätt så fort. Så tror hon var väldigt nöjd, och lite trött i ryggen. Lilla A fick skritta av henne. :-)
 

Vad bra det är att bli filmad.. Jösses vad jag tittar ner, skämmes!



Kommentarer
Postat av: Petra

Roligt med filmer och vad fin hon är =)

Svar: Ja det är nyttigt! Tack :D
Josefine Fred

2015-08-30 @ 23:30:38
Postat av: Rosanna

Hon blir ju bara finare å finare, verkligen bra jobbat =)

Svar: Men tack snälla :D
Josefine Fred

2015-08-31 @ 22:53:35
URL: http://kattmedpistol.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0