Gårdagens tävling

Igår var det som sagt tävling, LB:2 och LA:3. Ny domare.
 
Hela dagen kändes Bella väldigt laddad. Ridbar, men jag behövde rida noggrannt och konsekvent för att få henne att gå kvar inom "ramen". Hon spände till rätt vad det var. Och så börjar jag känna av hennes High Heel igen, alltså att hon känns "halt" i skritten. I höger varv. Men P sa ju då att jag fick leva med en rörelsestörning där, men den försvann ju efter 6 mån då vi var in hos vet för sista gången för 2 år sedan.  Nu känner jag av den igen liksom. Men jag tror att det är för att jag ridit för G två ggr denna vecka och vi kom åt problem-sidan ordentligt, så jag tror hon är lite öm i någon muskel hon inte har behövt använda riktigt denna sommar.
 
Iallafall, framridningen inför LB:n kändes helt okej. Spänt som sagt men ändå ridbart, och hon brukar alltid bli bättre då man kommer in på banan. Numera alltså. ;-) Programmet red vi utan missar, det kändes jämnt och bra. Som sagt laddat, vilket gör att jag inte kan påverka henne så mycket som jag vill, utan jag får vara lite mer passiv. Men jag var nöjd! Trodde jag skulle hamna på en rätt bra procent. Men nix, det blev 57,167%. Helt galet lågt. Har kollat på protokollet om och om igen, men nej, jag kan inte ha förståelse för så många 4or och 5or på en jämn ritt utan missar.

 
Inför LA:n var hon lika laddad, men S tyckte hon såg ut att vara mer med mig. Men så kändes det inte. Hon lyssnade inte så bra så fick lägga in ryggningar och säga åt henne lite, för hon var väldigt seg ner i övergångarna. Skänkelvikningarna kändes ok. Förvända kändes hon lite svag i, hon ville liksom sakta av.
 
Väl inne på banan så red vi en bra ritt. Jag red lite dåliga vägar i travprogrammet kände jag, men annars kändes det okej. Hon tog två galopper på en mellantrav där, så den missen var stor. Skänkelvikningarna kändes jättebra, dom flöt och det kändes som bakdelen var med. Galopprogrammet kändes bra, hon höll takten i hela förvända. Ja, ett väl genomfört program kändes det som, fast med en laddad häst som sagt. Och ibland känns det som hon ska dö av om jag inte rider ordentligt, alltid i andra klassen. På nåt sätt känns det som tappar lite bjudning, men egentligen är det nog att hon går runt och gissar vad vi ska göra, till förbannelse. Alltså, när jag skulle länga dendär mellantraven så ba nä, då surar hon ihop och så börjar hon fatta galopp. Och i varje hörn får jag överdriva ställning för att förhindra att hon ska fatta galopp, för jag känner att nu tror hon att vi ska fatta galopp här. Jag får verkligen förekomma henne för att annars gissar hon och tror att hon vet vad vi ska göra.
Samma på uppridningen i denna klass, hon tänkte stanna långt innan vi skulle göra halt. Så fick verkligen hålla igång henne tills halten var där den skulle.

Iallafall så fick vi bättre procent här, 60,8%. Och det känns som en okej procent. Kikade på protokollet, och där fanns en enda 4a. Och den var HELT befogad. Det var under mellantraven då hon fattade galopp. Inga konstigheter. Men det fanns även en 3,5a där på halt-ryggning-trav. Vilken jag var ganska nöjd med. En för tidig halt och för få steg i ryggningen motiverade den 3,5an. Men men. Sedan var det någon femma här och där.


OBS, endast halva ritten

Men en sak jag är mycket stolt över är att vi fick hela nio st 7or i LA:n. Varav 7 st är i galopprogrammet. Vi inledde med en 6, och avslutade med en 6, men däremellan är sju st 7or i galopprogrammet. :-) Känns jättebra!

En annan rolig sak var att i fredags tränade vi för G, på travlängningarna, på att få henne att länga mer, springa mindre. Och den första längningen för dagen igår, i LB:n, så fick vi en 7a! Det har vi aldrig fått på en längning. Så det finns hopp även på den biten. :-D

Kommentarer
Postat av: Jennysen

Det där med rörelsestörningen, du sade att det försvann efter ni varit hos veterinären. Hittade inte veterinären något eller? Är lite nyfiken eftersom Sammy hade en "rörelsestörning" som visade sig vara bakknäinflammation...

Svar: Jo hon har High Heel. :)
Josefine Fred

2015-08-23 @ 15:17:09
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Jennysen

Jaha, haha. Jag fattade inte att DET var diagnosen! :P Korkad blondin vettu! ;)
Men fick hon någon behandling för det, eller är det något som de bara får leva med...

Svar: Först så trodde vi att rörelsestörningen berodde på en inflammation i en bursa som hon hade, men då den behandlats och blivit bra, och rörelsestörningen bestod så började han kolla på andra saker. Och då hittade han att hon hade High Heel, då v. fram var högre, och alla symtom i ridningen som jag berättade om, stämde överrens.
Så han sa att jag fick leva med den rörelsestörningen, i skritt, i höger varv. Varför den uppkommit synligt just då var enligt min teori för att den sommaren hade vi börjat jobba henne på ett helt annat vis, där hon börjat få ta i med sin kropp och länga ut sin vänstersida (som hon hade svårt för), så därför kunde hon inte längre hålla uppe "försvaret" hon hade. Och då kom rörelsestörningen.

Men i detta så har vi stärkt henne, och den försvann som sagt något halvår efter sista vet.besöket.

Nu har vi börjat komma åt dendär vänstersidan igen, efter att hon kommit undan rätt bra i sommar då jag inte hittat rätt knappar. Men direkt jag började rida för G igen, så hittade vi rätt igen, och hon fick kämpa ordentligt.

Så min teori nu är alltså att hon även nu börjat få ta i mer med kroppen och töja ut vänstersidan och ta i med höger bak. Och då när hon spårar och behöver bära sig ordentligt så blev hon lite överansträngd. Varför rörelsestörningen nu syns igen.

Men jag har is i magen och känner på henne ett tag så får vi de om den blir bättre eller hur det utvecklar sig helt enkelt.

Jag känner helt klart igen känslan, att det är just det som är nu. Hon är inte halt. Och andra ser inte så mycket medans jag känner att det är mycket. Precis som då. Hade tränare som tyckte jag skulle rida på, för hon var inte "halt". Men det var hon ju, eller ja rörelsestörd då. Det kändes väl. :-)
Josefine Fred

2015-08-23 @ 17:18:33
URL: http://jennysen.spotlife.se
Postat av: Jennysen

Tack för utförligt svar! :)
Jag litar på att du följer din magkänsla och har ett bra "team" kring hästen.
Men jag har haft liknande problem som du, att han var inte halt, utan hade en rörelsestörning, men ja, det var inflammationer i bakknäna! :) Det var därför jag var nyfiken.
Kul att höra mer! :)

2015-08-23 @ 18:50:30
URL: http://jennysen.spotlife.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0