Gårdagens tävling

Igår tävlade jag och Bella i Jättendal. LB:2 och LA:3.
 
Red fram till LB:2an på en väldigt taggad brutta. Tänkte på att fortsätta rida henne framåt så att inte suget fram till handen försvinner och hon börjar fippla. Det gick ganska bra faktiskt, kändes helt okej i alla gångarter. Hittade en trevlig joggingform.
 
Sedan plockade jag upp henne litegrann och kände av lite programdelar innan jag gick ner till collectingring. Kände då att hon var väldigt laddad och fattade galopp på eget bevåg när vi endast skulle trava osv.

Red henne aktivt i skritt i collentingring, och sedan red jag så mycket jag hann inne på banan. Gick ganska bra. Ritten kändes helt okej, eller den kändes BRA. Jag var väldigt nöjd! En sen galoppfattning och en extra galoppfattning (där det var mellantrav) blev det, men inte mkt mer fel än så. Så jag trodde denna ritt skulle ge ganska bra poäng. Men det landade på 61,67%. Och jag är inte nöjd med dom procenterna längre. Inte i LB. Men jag är jättenöjd över min och polles insats, och DET är det viktiga. 8 plats av 14 starter.
 
Jag var riktigt sur och hade starka tankar på att stryka mig till LAn och åka hem. Men jag vände i tankebanorna och tänkte att nej, jag ska INTE vara den som ger upp. Så jag tänkte bara på't igen. Det är en bra erfarenhet för mig och B att vara ute så mkt som möjligt inne på banan. Och sedan hade jag ett grymt bra fokus inför denna klass, tänkte att nu lilla B, så är det jag som bestämmer. ;-) Inga egna initiativ nu tack.
 
Så jag red fram henne ganska intensivt, och bestämt/konsekvent så att jag fick henne med mig. Hon kändes dock lite trött i kroppen, det var som att hon inte riktigt hade orken att samla sig. Men vi gjorde det bästa av saken.
 
Kom in på banan och fortsatte rida henne konsekvent, och sedan körde vi igång. Jag var grymt fokuserad och jag är riktigt nöjd över min prestation på banan. Och såklart riktigt nöjd med polles prestation oxå. Jag såg att det dömdes rätt lågt, alla låg på 59-60%, även ritter jag tyckte såg bra ut. Och jag tänkte, med denhär ritten, om inte jag får över 60% nu så blir jag SKITSUR. Och jag fick 61,57% och med tanke på hur det dömdes så var jag jättenöjd med det.

Slutade på en fjärde placering och fick rosett. :-D Wiho! Så det vart jag superglad över, att det blev lite revansch i andra klassen. Jag förbättrade en hel del. Så, en bra tävlingsdag mao. Dock såg jag på filmen att det var väldigt springigt, jag skulle behöva rida henne mer bärigt. Men jag vet ju om det iaf. :-)

Kommentarer
Postat av: Divorce your horse

Grattis till placeringen! :)

Svar: Tack :D
Josefine Fred

2015-08-13 @ 12:49:12
URL: http://divorceyourhorse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0