Lång dag!

Idag har varit en lång dag. Jobbade först, och sedan skulle Bellas skos. Sedan lägenhetsvisning kl 17, jag och E har kollat på en 3a. Vi har tackat ja, men det är ca 4 till som har det. Så vi vet inte alls hur det blir, jag ska ringa imorgon så jag vet om jag ska vara förväntansfull en vecka till eller om det är kört. ;-)
 
Sedan fick jag grymt ont i magen, och det regnade ut, så jag övervägde skarpt att strunta i att rida idag. Men jag la mig i ett varmt bad och då försvinner alltid värken. Och jag blev superpeppad på att rida där i badet, så jag klev upp och gjorde mig klar för stallet. Det hade nästan slutat regna då oxå.
 
Jag tog in Bella och började borsta av henne leran, smutsgrisen min. Sedan fick hon en helomgång med massage, från topp till tå ungefär. Det var väldigt längesen. Hon kändes riktigt fin! Och hon njöt faktiskt. Sedan gjorde jag några övningar på henne innan det var dags för sadling.
 
Vi tog en uteritt idag i alla gångarter. Och jag testade använda det knepet som jag använder i paddocken när hon blir stretig och tappar takt osv. för att jag kräver en lugn takt, jag red helt enkelt på FRAMÅT. Ordentligt. Då blir det som att hon slutar streta, hittar trevlig takt och kan jobba. Sedan jobbade jag galoppfattningar och övergångar till trav. Ganska mycket. Och hon klarade det galant! Om jag börjar bromsa och kräva en lugnare takt/mer samlad trav så blir det tjaffsigt direkt, så därför drev jag på in i övergången och fortsatte rida framåt. Och det blir en helt annan häst när jag gör så. Hon blir med mig!
 

 Så jag är jättenöjd med henne. :-) Sedan ställde jag henne i duschen och skrubbade henne från topp till då. Det brukar jag göra 2 ggr om året, men detta är första gången i år. Hon var smutsig som en gris. Men nu är hon riktigt ren och fin. :-) Hon fick på sig fleecetäcket och gick ut i hagen och åt mat, och medans hon torkade tog jag in Sopot. Melinas ponny.

Red ut på Sopot en sväng barbacka. Jag blev lite paff först när jag satt upp, haha, en känsla jag inte alls är van vid. Han kändes väldigt annorlunda mot för B. Och inte lika pigg skritt liksom. Jag är van att det går i räsetfart, men här kunde man sitta och njuta av livet typ. ;-) Han skvatt till 3 ggr, han är enögd så han ser inte något på vänster sida, så när det "hände" ngt på vänster sida vart han lite nojjig. Men sen slappnade han av direkt igen. Mysig liten pojke detdär. Ska bli spännande att rida han fler ggr.
 
 

Kommentarer
Postat av: Amanda & ridtravaren Lilleman

Har Melina kvar Sopot? Är han inte ute på foder?

Svar: http://melinajaderblom.blogg.se :-)
Josefine Fred

2015-08-12 @ 19:21:27
URL: http://bagheeraomalley.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0