Långtur

Idag blev det en långtur för Bellan igen. Eller lång och lång, men 1 timme och 45 minuter iallafall i alla gångarter men mest galopp, får väl ändå räknas som en lite längre tur. ;-)
 
I början var hon rätt mjuk och helt okej, inga krav på form men hon travade på rätt trevligt iallafall. Sedan blev hon mer och mer spänd typ. Tog galopp uppför en brant backe och det gick kanon, hon flåsade på rätt bra när vi kommit upp för backen. Så hon fick skritta resten av vägen till Grönviken. Sedan tog vi fyra varv i galopp på en liten travbana, där jag satt ner och försökte få henne i den runda formen och krävde lite avslappning. Men det var lättare sagt än gjort. Bitvis gick det ok, men mest inte. Hon var spänd och tittig.

Red sedan vidare till raksträckan och där fick hon rulla på då jag stod i lättsits. Men något jag fokuserade mycket på idag var att få henne att ta stöd även på vänstertygeln, för hon hugger ju tag i högersidan och så håller hon där hela ridturen. Bekvämt tycker hon, så hon slipper jobba med höger bak. Så jag släppte typ högertygeln och bara håll i vänstern, vilket då ledde till att hon ställde sig till vänster, men för att kunna gå rakt fram så la jag om högerskänkeln och då blev hon rak och tog stöd på vänstern. Ibland behövde jag leda högerbogen tillrätta.
 
Det är väldigt svårt på en uteritt, att komma åt henne bra. Men ju mer jag jobbar med detdär så ju bättre lär det ju bli med styrkan i höger bak.
 
Sedan skrittade vi hela vägen hem, i en rallyfart. Hon hade så bråttom och var uppmärksam på allt annat förutom mig. ;-) Jösses. Slappna av, ta det lugnt? Vad är det liksom. Inget Bella har hört talas om.
 
Imorgon är det träning. Jag får vara glad att hon åtminstone kan fokusera när vi är inom fyra väggar/staket helt enkelt, och lägga fokus där.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0