Ridning x2

Idag smsade Melina mig och frågade om jag kunde rida Sopot, vilket passade mig alldeles utmärkt då jag inte hade nånting att göra innan 17. Pysslade på i stallet, städade, packade hö och grejade. Sedan tog jag in Sopot. :-)
 
Har ju ridit honom 2 ggr förut, varav 1 gång på "riktigt". Så idag hade jag lite mer koll eftersom jag visste vad jag hade att vänta mig. Han är ju raka motsatsen till Bellabus, så jag får verkligen tänka om. ;-)
 
Idag så mötte jag han halvvägs, ist för att vilja ha det bara på mitt sätt. Så det gick mycket bättre än sist. :-) Skrittade fram han först, och nöjde mig med att han klev på lite lite bättre än det tempo han ville gå i. Sedan joggade vi igång med övergångar, och ist för att kräva att han skulle gå på mer framåt så lät jag honom trava i sitt tempo i värmningen. Och han kändes trevlig där.
 
Fortsatte senare med lite tempoväxlingar istället, där han fick gå först i sin takt och tempo, och sedan bad jag honom gå fram ordentligt så han får gå ur sin comfortzone lite oxå. Och det gick okej, jag fick jobba röven av mig och han oxå.
 
Sedan kom vi in på en väg där jag planerat galopp, så vi tog lite galopp och fortsatte med tempoväxlingarna. Här fick jag igång honom riktigt bra, med det sug framåt som jag söker. Så vi tog galopp den sträckan in, och sedan tillbaka. Han frustade och hade sig och kändes på G. (Y) Sedan skrittade vi hemöver, och han var nog bra nöjd och trött. ;-) Och jag med!
 
Ja ni ser ju.. lite trött på ögat ;)
 
Sedan var det Bellas tur, hon fick gå en annan runda. Mot hovberget ungefär. Den rundan som vi tog häromdagen när hon var så jäkla jobbig, och jag verkligen fick jobba på lugnet och tålamodet. För hon blev så stressig där. Så jag tog den rundan idag igen som sagt för att hon ska coola ner lite. Och det hade hon gjort! Hon var jättefin. Extremt stor skillnad motför sist. :-) Idag kunde vi trava en hel del för jag fick henne i en bra skritt ganska enkelt idag. Hon var lite svår sådär på hemvägen, men absolut inte omöjlig idag. Skönt! Det tar sig. Kunde till och med galoppera idag utan frispel där uppe i skogen, och det tar sig där oxå, att jag kan rida henne med bara säte och ben. Bromsar inget med handen nu för då blir hon spänd, och det vill vi ju inte.

Men, en sak, hon vill verkligen att jag ska hjälpa henne och bära upp henne. Så jag får be henne att bära sig själv liksom. Men hon brukar inte vara sådär. ;o Men jag tror det har att göra med att hon är lite småtrött i kroppen då hon under nu 2 veckor har fått använda kroppen rätt även på uteritterna, dvs i princip alla ridpass istför endast på banan. Även om det blivit mest skritt ute så tror jag det känns i kroppen på henne att hon får ta i och jobba mer nu. :-)
 
 
 
Ett schabrak m. luva kom idag oxå, gammelrosa med vinröd kant. SJUKT BESVIKEN! Det var så jäkla slitet. Nästan sop-varning på det. :( Blekt som attan och trasigt vid sadelgjorden. Luvan var dock som oanvänd. Men ja.. Vet inte hur jag ska göra med grejerna. Ville ju ha färgen liksom..
 
 

Kommentarer
Postat av: Vanessa andersson

omg det är ju sopot!! gud vad längesedan jag såg honom! köpte du han från melina? eller är du ny fodervärd? har följt honom sen goldenhorses.blogg.se! jättefin ponny <3

2015-08-31 @ 19:49:56
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Rebecca

Tråkigt när man får skitgrejer.. :( Tycker många som säljer begagnat lägger ut bilder som inte är nytagna så skicket stämmer inte med bilden.

Svar: Ja mycket tråkigt och dålig stil! :/
Josefine Fred

2015-09-04 @ 15:57:22
URL: http://escana.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0