Rakt ner i isen

Idag tog jag mig en skogstur på B. Jag var inte taggad alls, så det fick bli barbacka och i bettlösa tränset. Jag blir så mycket mer motiverad då, för det är  så himla mysigt!

Hon var väldigt spänd idag, hela turen. Antar att det är för att hon bara hann vara ute 1 timme innan vi drog iväg, och hon hade stått inne till 11 idag så hon hade nog samlat på sig en massa extra energi.

Hon var rädd för allt typ, och det första hon gjorde var att slänga mig rakt ner i isen. Gjorde ont som satan. Men tog mig upp igen och red vidare, och hon var nära på att göra samma sak om och om igen. Hon var så pigg att jag fick styra ut henne i terrängen och aktivt hitta vägar där jag bestämt att hon SKA gå. På så vis blev hon tvungen att fokusera lite och kunde inte ila på som en skållad råtta.

Så, både jag och B överlevde ridturen som tur var. Trots att hon brassade på som bara den på isgatan..  En timme var vi ute. :-) Imorgon får vi se hur det blir. Hon ska vila på julafton så troligtvis tar vi oss en tur, troligtvis på travbanan så hon får jobba lite.

Igår då jag red så red jag ca 30 min på travbanan och skrittjobbade henne i lite svaga öppnor, skänkelvikningar och la in någon halt. Hon är väldigt stel och stum, men det gick helt okej. Jag är nöjd. :-) Klart hon är stel liksom, hon har ju inte gjort något på 5 v. Så det var liksom inga konstigheter. Och så blev hon trött väldigt fort.

Jag tänker att jag ska bygga upp henne sakta igen. Det blir skritt några veckor, nu första veckan/veckorna så blir det skogsturer och lagoma pass på banan. Sedan ska jag lägga in rena klättringspass så hon får bygga upp sig ordentligt i ryggen. För det känns och syns verkligen hur mycket hon tappat.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0