Skrittat

Allt gick bra i torsdags då jag gav sista medicinen, la om bandaget och fotade, skickade bilder till vet. och avläsgnade kanylen på kvällen. :-) Jag blev uppringd av vet. som tyckte det såg väldigt bra ut, så bra det kunde. Så jag ska smörja med Voltaren i 10 dgr morgon och kväll, och ha det omlagt nattetid för att undvika att smuts kommer in. Och så ska hon skrittas, mycket. Så det kändes ju som väldigt goda besked.

Samma dag fick jag tag på hovslagaren som ordnade en tid en timme senare, så då stod hon med skor på och redo att gå ut i hagen. Då kändes det bra i mammahjärtat.

På kvällen sen när jag var där tyckte jag det var svampigt, men veterinären skrev att det kommer vara svullet ett bra tag, plus att det är lite ödem där som formas efter bandaget. Så ja.. Jag får liksom bara följa råden och hoppas på det bästa. Hon avlastar ju lite fortfarande, men hon stödjer och går fullt ut på benet. Samt kan belasta benet med all tyngd. Jag antar att hon känner sig skev fortf. och även att det finns en påverkan då det håller på att läka, som gör att hon väljer att avlasta det benet lite.



Idag har jag skrittat henne uppsuttet för första gången på 5 veckor. Herregud. :-) Jag red ut med Ida och H, det var supermysigt! Jag red barbacka och i repgrimman. B skötte sig utmärkt och var helt ren, vi var ute 1 timme i skog och mark. Jag kände väldigt väl hur mycket muskler hon tappat på ryggen, så hädanefter blir det sadel tills hon rundat sig igen.


Såhär taggad såg hon ut innan ridturen. ;-) Hon var lite bitter för att hon hade någon som stod framför.. hon blir så himla evil då. Argbiggan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0