Upp och ner.. men mest ner.

Igår skrev jag ju om bakslaget att hon blev halt igen i förrgår. Och igår då jag for upp så var hon likadan om inte värre. Jag tog in och la om såret, och hon var väldigt öm. Men såret såg fint ut. Men ömma, det gjorde hon.. Efteråt var hon mer halt. Jag hade en dålig magkänsla och antog att hon skulle vara mer halt idag. Mailade veterinären igår och berättade att hon blivit halt igen, och att såret fortfarande vätskar en massa. Det bara rinner.
 
Då ringde han mig och hade tillsammans med kirurgen kommit fram till att det troligtvis är en fistelgång till en fistel i slemsäcken som gör att det varar och varar och aldrig tar slut. Så han bokade in oss för operation på tisdag, OM dom hittar det dom söker då.

Ni kan ju tänka er vilka fantastiska känslor jag fick inom mig då liksom. 11 veckors kämpande, och så ska dom in och operera och skapa ett nytt sår. Men det är omöjligt för detta sår att läka så länge fisteln är kvar (om det är en fistel). Så det är ju till det bättre, även om det känns... hopplöst.
 

2 dec kl 12.00 togs dessa bilder på såret här ovan
 


Idag då jag kom dit så såg jag att hon inte var värre i hältan idag, utan ganska så lika som igår. Det kändes ju ganska bra tyckte jag. Jag tog tempen, 37,8 alltså ingen feber. So far so good. Kändes riktigt lovande.

Så öppnar jag bandaget och ser såret.. PANIK! Det hade blossat upp totalt. Det var knallrött, svällt, och undertill ser jag en öppning där det är påväg att tryckas ut ljusgul gegga ur ett hål, NEDANFÖR såret alltså på typ ärrvävnaden som var läkt. Där har det alltså gått hål och trycks ut gul gegga. Ju mer hon rörde sig på gången desto mer krämade hon ut därifrån.
 
Jag ringde kliniken och ville prata med behandlande vet, men han hade inte tid så han skulle återkomma.

Under tiden ställde jag henne på box och inväntade samtal från vet. Vid 17 ringde han mig och ja, det är inte så mkt att göra. Det talar ju ännu mer för en fistelgång nu, och det är ju positivt för då vet vi vad vi ska göra. Jag fick även kostnadsförslag på OP och det kändes ju helt okej ändå. TUR som fan att jag har en grym försäkring.

Egentligen skulle hon ha fått antibiotika nu, men hon ska inte ha något sånt i kroppen när hon ska sövas på tisdag. Så vi får liksom stå ut i helgen jag och B. Mest B såklart.

Men, nu ikväll då jag kom dit och skulle lägga om såret så gick hon mycket BÄTTRE. Tack och lov. Det kändes himla bra. Dock så hade såret stängts typ, och torkat lite. Och så såg man hålet där det hade kommit gult klägg oxå. Men jag la om som vanligt med alsolspriten.

Så får vi liksom hoppas på det bästa att hon inte får alltför ont i helgen.



3 dec kl 12 togs dessa två bilder ovan

Denna bild är ifrån nu ikväll innan jag la om. Längst ner till vänster syns det nya hålet

Kommentarer
Postat av: Vanessa andersson

Usch :( vet att jag inte hjälper så mycket, men jag vet hur det känns :( skittråkigt att våra mest älskade djur ska få skador som dessa.Jag hoppas verkligen att det går över snart <3

Svar: Det uppskattas. Tack! :)
Josefine Fred

2015-12-03 @ 21:20:39
URL: http://vanessaandersson.se
Postat av: Helena

Huvva! Men du jag har en häst som har en fistelgång och eftersom den inte gick att operera så har jag fått spola den med koksalt osv. den har stadigt och jämt öppnat sig under två år ( han fick en komplicerad griffelbensfraktur med kross skada och endast 0,3 mm från leden efter en sparkskada av annan häst:/ huvva) men iaf så har det äntligen varit stängt i fisteln i ca 8 månader, det är rekord. I början då han hade den så kunde jag stoppa in sprutpipen en bra bit, men nu har det tagit ihop och brukar endast öppna sig som en liten liten gång, knappt märkbar. Hoppas hoppas verkligen din går att operera. Sår kan ju vara väldigt besvärliga att läka och inget är det andra likt. Ville bara inge lite hopp:)Vi håller tummarna..

Svar: Kan inte direkt säga att jag blev hoppfull efter ditt inlägg. Men tack för lyckönskningarna! 😊
Josefine Fred

2015-12-05 @ 20:11:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0