Dressyr

For till ridhuset imorse för lite dressyr igen. Har försökt få ihop en träning med G hur länge som helst, men våra scheman går inte ihop just nu. Ska se om det blir någon träning ev. på fredag. Jag håller på att bli galen, vill träna.
 
Idag hade jag planerat lite programträning, men då det var många hästar i ridhuset fick jag lägga om planerna. Jag började med skritt, och jösses, hon var fin! Kom till ro nästan på endaste gång. Blev helpaff. Ibland chockar hon minsann! ;-) Red lite halter och det var bra. Joggade sedan igång, och då försökte hon springa ifrån mig först, så jag fick rida med massa ben och vändande tygeltag så att hon började sätta under sig mera. Gick fort över. :-)

Red lite ur travprogrammen på LB:2an iaf, i värmningen. Och det gick ju helt okej. Sedan joggade jag fram i galopp med inslag av volter likt LB:2an. Gick oxå bra. Hon var fin! Högern blir bättre och bättre. Och jag fokuserar grymt mkt på min vikt nu, att jag ska ha min vikt på rätt sittben så att det blir enklare för henne att förstå vad jag vill. Annars far jag lätt iväg på yttersidan, men jag kommer åt henne så grymt mkt bättre när jag sitter rätt. Såklart.
 
Sedan skrittpaus, och efter detta hade vi endast halva ridhuset.. Red volter i hörnen inför öppna på långsidan. Hon var lite stretig och sådär i vänster varv, lite svår att få lös. Sedan la jag in skänkelvikning så att vi kom ut i andra varvet och red höger öppna på långsidan, och så red jag så ett tag. Så det blev varannat varv. I högern börjar hon bli riktigt fin och orkar ta i i öppnan, men vänstern nja... Den blev dock bättre ju längre vi red. Sedan red jag mest skänkelvikningar, men dom är ju inte på topp. Men men, jag rider för att stretcha lite och gymnastisera. Hon blir ju mer loss så nånting rätt gör vi ju! ;-)

Sedan galoppjobb. Började i vänster, och jag kände att hon blev TUNG. Hon blev tung och springig.. orkade inte så mkt med andra ord. Jag red förvänd som en 8a, men bara tre gånger i varje varv, la in halt i mitten ibland. Det gick helt okej. Den förvända gick bättre än den rättvända, för det var då hon blev springig. Sen i högern så kände jag att hon kändes lite småtrött, så jag fick hjälpa henne mera. Men det gick bra och vi avslutade det arbetet i tid.

Men här kände jag mig inte färdig, så vi red lite trav- och galoppövergångar på 20m volt. VÅGAT! Såhär i slutet av ett bra pass när polle börjar bli lite trött. Med tanke på att jag har i huvudet att vi inte kan rida en övergång från galopp till trav, utan hjälp av tränare. Men tji fick jag! Det gick ASBRA! Ännu en gång imponerade hon. :-D Red några fattningar och avsaktningar i varje varv, och det var fasen inte svårt att få henne till arbete igen efter galoppen. Och alla fattningar tog hon klockrent. Skulle kanske önska liiiite mer framåttänk i själva fattningen, men det var bra!! Fasen vad skönt att veta att jag kan få henne till jobb efter galopp. Då kan vi verkligen börja fila mera på detta, för att ta oss till ännu en nivå. JIPPI! Hon var så duktig. :-)

Sedan travade vi av lång och låg och i friskt tempo. Det var skönt tyckte Bullan!! <3 Och just det, skritten idag var fan i mig fantastisk!! Nästan hela passet igenom. Hon rörde sig genom kroppen riktigt ordentligt, i form, och lyhörd för mig. Inge stret. Helt sjukt!? Hon var astrevlig. Jippi. Det finns där nånstans. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0