Dressyr i ridhuset

Imorse for jag och Bella in till klubben för lite dressyr.  Började med en massa skrittjobb även idag, säkert 15-20 min. Hon var okej. Svarade bra på halter. Provade även lite slutor, gick ganska bra. Fick hjälp utav en volt innan.
 
Joggade fram i en KANONTRAV! Fan vad fin hon var. Hon låg inte på någonting i handen, utan reds med ben och säte, och hon svarade liksom så himla bra. :-D Vi rullade på ganska länge här, för jag insåg att vi behövde träna raka linjer. Så jag red runt i ridhuset och bytte varv ganska ofta, och från en bokstav spikrakt till en annan. Hon blir vinglig här för hon stödjer sig gärna av väggen, och den hederliga snett igenom-linjen. Men raka linjer som bara kommer tycker hon blir lite besvärliga. Så det tränade vi mycket på. På slutet gick det skitbra, då var hon verkligen med mig. Så där avslutade vi det jobbet.

Fortsatte med travjobb sedan, och provade lite skänkelvikningar. Men asså, jag känner sån frustration för att det inte GÅR! Jag blir galen. Så fort jag börjar flytta henne så går hon och stretar, tappar dendär förbaskat fina takten. Och sedan går hon med huvudet totalt på sned i skänkelvikningen. Suck. Jaja, blicka framåt. Det kommer väl en dag då poletten trillar ner för oss oxå. ;-) Traven i övrigt i dethär jobbet (på volter och raka spår emellan skänkelvikningarn) var TO DIE FOR. Så jäkla bärig och fin.

Sedan var det dags för lite galopp. Höger galopp. Red innanför spåret, som jag oftast gör, och jävlar vad hon vinglar på.. Hon tkr det är så skönt att gå längs väggen på spåret. Men vi kämpade på, la in någon volt här och där. Red lite förvänd, den var OK. Red tillbaka till rättvänd, kom och red förbi ett hörn, och DÄR kom jag på vad vi skulle jobba med i galoppen. Hon tippar ju alltid då vi rider i ett hörn, eller om vi ska rida halvt igenom och komma in i förvänd galopp t.ex. Då tippar hela hästen åt höger, för hon inte tar i med innerbak och formar sig.

Så det fick bli dagens galoppjobb. Och det gick faktiskt asbra! Hon tyckte det var jobbigt för svettig blev hon, men hon kämpade och tog i och rundade sig riktigt fint där bitvis. Så det ska vi jobba vidare på, för det har varit alldeles för mycket slarv med dom bitarna. ;-)

Jag sket sedan i vänstergaloppen då hon jobbat på så bra hela passet, och traven var en jäkla DRÖM!! Skritten var katastrofal, öppen i formen och ja... allmänt hemsk. HUA!!! Men den där fantastiska traven där vi hade en perfekt kontakt med hand/mun, utan att hon drog eller något, den kompenserar upp allt det dåliga. :-D

Jag hade en plan om att rida igenom LB:2an på slutet, men hon var så jäkla laddad när jag tog tyglarna igen... Så jag sket i det och la ner henne i formen istället och travade av. Det hade bara förstört om jag börjat med programridning på en sådan spänd liten fiolsträng. När jag fattade trav blev det galopp osv. Så på den nivån var det. ;-)

Imorgon blir det uteritt. <3

Kommentarer
Postat av: Erika

Kan inte du lägga ut några bilder och info om din transport, är nyfiken på hur den blev :) Lät som ett bra pass! :)

Svar: Menar du den jag renoverade? Jag köpte en ny för ett år sedan nämligen. 😉 Ett Henra släp som jag är supernöjd med!
Josefine Fred

2015-03-01 @ 20:42:04
URL: http://ridtravare.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0