Dressyr

For in till klubben för lite dressyrarbete idag igen. :-) Började i skritt, och där var hon tjurig minsann.. känns som jag tappat detdär bra som jag hittade för att komma åt henne i skritten och få henne att vänta även där. Men, det kanske beror på att hon nu är oriden och lite extra taggad? Hoppas det.
 
Traven var fin då jag joggade igång. Vi hittar en väldigt trevlig travtakt nu, med svikt i steget. Men jag får vara tydlig med ramen, för annars hittar hon på massa annat skoj så som att kolla in andra ekipage el vad som händer i andra delen av ridhuset etc. Men nu hade vi ju inte några problem med det, bara att jag får ha en tydlig ram för henne. Jag red serpentinbågar, lite volter, övergångar etc. Försökte få henne bra i skritten i övergångarna, innan hon fick fatta ny trav. Gick ok.
 
Sedan värmning i galopp. Rätt fin högergalopp! Rätt trevlig polla. Även vänstern. Den var ju gudomlig. :-)
 
Sedan kom en ponnygrupp in, och vi var tvungna att hålla oss på en liten plätt nere i ena delen av ridhuset. Så då fick jag göra så gott jag kunde. Red lite öppnor på "långsidorna", och skänkelvikningar från att ha vänt upp, och så ut till spåret. Och så rullade vi på så. Gick helt okej. Inga bra skänkelvikningar direkt då jag hade så lite utrymme, men som sagt helt ok.
 
Galoppjobb fick bli skritt- och galopp övergångar. Dom gick ganska bra. Fick till ett par riktigt fina avsaktningar! Även fattningarna var bra. Hon var inte omöjlig att få i lugn skritt heller, även om det tog ett par varv ibland.

Sedan kände jag på den förvända, och vi hade ju som sagt jäkligt tight utrymme, men hon fixade det galant!! Jäklar så fin hon var. Jag var ju tvungen att samla henne lite extra och rida väldigt noggrant när vi vände över  till förvänd, och när vi vände tillbaka. Hon var iaf jäkligt fin. :-D Stark hon börjar bli alltså!
 
Sedan jogging i friskt tempo och utsträckt överlinje. Finpolle!!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0