Torsdag och fredag

Ja herreminje här är man inte aktiv inte! Livet som popstjärna är otroligt jäktigt..

Igår följde E med ut på tur igen (har nog inte ens skrivit om första ggn? hehe), så Bella gick hyffsat lungt. Men vi red lite fram och tillbaka, medans E promenerade. Tog lite trav, lite galopp osv. Elr ganska mycket ändå, trav alltså. Ett normalt pass typ, lite kravlöst eftersom hon gick dressyr dagen innan och skulle gå dressyr idag.

Idag blev det alltså äntligen lektion för G! Men jag har värsta PMS-dagen så jag kunde absolut inte vara glad efter passet. Det gick egentligen väldigt bra, började med att värma själv och Bella var fin. Hon var fin i skritten först men sen började hon konstra, men efter jag fått bukt på na så körde vi igång i trav och galopp och det gick som sagt väldigt bra.
 
Sen kom G och jag bad om att få fila på skänkelvikningar för att jag ska hitta känslan. Vi red skänkelvikningar på diagonalen, och öppnor/skänkelvikningar på långsidorna ner. Så det blev MYCKET sidvärts. Bella tog i riktigt bra och sviktade fint på långsidorna. Diagonalerna har jag svårare för då jag GÖR för mycket. Och så kramphåller jag med överarmarna, herregud. Slappna av i gäddhänget och krama med FINGRARNA. Hur svårt ska det vara?! Blir galen. Men iaf, vi jobbade med att jag skulle sluta göra så mycket. Och visst, det blev ett bättre flyt, och G sa till och med att vi gjorde några riktigt bra skänkelvikningar. Men jag som är van att göra alldeles för mycket tycker ju då att det inte känns som att vi flyttar ens? Elr det känns som att hennes röv är långt efter. Men det är den inte. Det var tydligen riktigt bra. Ja, det är väl bara att träna på antar jag, för att få in känslan. ;-) Och träna på att slappna av i armarna och bara krama med fingrarna så att jag inte blir stum.

Hon fick skrittpaus, och sedan återupptog vi detta arbete för att hitta rätt igen. Och denna gång var B väldigt springig, förmodligen pga trötthet. Sen förväntar hon sig ofta galopp efter travjobb... Så det var nog en kombo. Så jag blev ganska irriterad här men vi jobbade på..
 
Jag fick mig några aha-upplevelser och bra tips och råd. Så det ska jag allt jobba på. Men bara för att jag har en shitty PMS-dag så känner jag ingenting positivt alls. Jösses. Hoppas på en bättre dag imorgon!

Iallafall. Sedan undrade G om vi skulle galoppera, och jag svarade Ja.... Men det skulle jag inte ha gjort. För eftersom hon var springig redan i traven och vi visste att hon var trött, och jag visste att hon tagit i ordentligt med bakbenen, så borde jag ha lagt ner. Lätt att vara efterklok. Visst var galoppen ingen katastrof så, men det var verkligen inget att skylta med. Haha. G tyckte dock det var bra i vänster galopp. Vi galopperade inte mycket, men litegrann i båda varven samt lite förvänd. Hon var väldigt .... överallt. Hon orkade inte hålla ihop helt enkelt, och inte jag heller kanske. Och irriterad var jag.

Sedan travade vi av friskt och låååång och låg.

Ja, jag har alltså lärt mig både ett och annat idag. Om polle fått tagit i ordentligt sådär och visar att hon är trött, VAR NÖJD! Vilket jag brukar. Jämt. Men inte idag. Men nu vet jag det tills nästa gång jag får för mig något sådant. ;-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0