Uteritt i snöstormen

Idag blev det en uteritt i storm. Det blåste ganska bra, och i regel rider ju inte jag ut då. Eftersom polle kan bli alldeles prillig och dansa runt mitt i vägen, köra ut röva och ja... en fara för oss båda helt enkelt. Men jag tänkte att vi skulle ut i skogen och hålla oss till skogsvägarna, så vi kunde rida ut ändå. Jag provade en ny sak idag. BOMULL. Med luva. Fasen vad bra det funkade!! Hon var lugn, jösses.

Idag var hon finare än många andra uteritter, och då var det som sagt storm idag. Det är helt otroligt. :-D  Jag skrittjobbade henne först och lekte lite med skänkelvikningar, och när hon lyssnade ok där så joggade vi igång lite. Hon var först som skjuten ur en kanon och bara sprang. Men började rida övergångar och då fick jag ordning på den lilla röda. ;-) Hon blev väldigt fin!

Fortsatte leka med slutor och skänkelvikningar i skritt, och i traven så fick hon mest variera mellan rakriktning och ställd åt olika håll. La inte lite skänkelvikning på rakt spår där, men vi tog det mest chill i traven. ;-)

Sen fick hon ta en galopp på hemvägen, ganska fritt tempo. Sen på hemvägen skrittade hon hyffsat lungt och på lång tygel. Ja, ni hör ju?! Bomull gör susen med andra ord. :-D

 

Kommentarer
Postat av: Lina

Jag som trodde det var lite av allmänbildning att bomull/tussar i öronen gjorde tittiga/pigga hästar lugnare ;)
Vill du inte ha bomull kan du köpa "bollar" på travshoppen, lättare att ta i och ur och det är ingen risk att dom luddar av sig i örat =)


Svar: Ja det hör man ofta att folk använder. Jag har dock alltid varit väldigt tjurig och tyckt att det ska funka ändå. ;-) Men nu har jag provat och det gick super!
Josefine Fred

2015-02-24 @ 07:59:15
URL: http://linaholmbom.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0