Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass igen för Bellabus. Hon var jättegrinig att pyssla med idag. Hon ville tjusa med grabbarna i hagen bredvid, vilket innerbar att hon började snurra runt på uppbindningsplatsen, och när jag lugnt bad henne flytta tillbaka sig så blev hon SÅ förnämnd. Alltså det var ungefär det värsta jag hade kunnat göra mot henne förstår ni. Sedan fortsatte det i samma riktning, en superarg puppa.
 
När jag hoppat upp på henne var hon het speedad. Hon typ sprang till paddocken. Och rädd var hon, jag skulle flytta min kameraväska 1 dm som hängde över min axel, och det var typ det läskigaste hon har varit med om.
 
Började sedan skrittjobba, och hon kändes spänd. Hon började fippla med tungan och grejja. Trodde det skulle ta lång tid att få loss henne i skritten, men faktiskt kom hon till arbete hyffsat fort. Så då joggade vi igång, och där var hon fin! En trevlig takt. Spänd bitvis, men jag bara red på och nonchalerade det, bara red mina vägar och ramade in henne så gott jag kunde. Red mycket skänkelvikningar, och dom var fan asbra! Wow. Hon börjar verkligen hitta flytet, samtidigt som hon behåller formen och känns loss i sidföringen. Jättehärlig känsla. :-) Hon har dock mkt svårare undan höger skänkel så där blir hon lite sur på mig när jag kräver mer tvärning.
 
Sedan joggade vi fram i galopp, och där var hon jättefin! Kom till fin avslappning i båda varven. Ja, kändes fin helt enkelt. :-)
 
Därefter skrittpaus innan vi började travjobba. Jag jobbade öppna på långsidan, volt i slutet av kortsidan och så ut i skänkelvikning på diagonalen. Och så ner i öppna på andra långsidan, volt på slutet av kortsidan och så skänkelvikning åt andra hållet på diagonalen. Så rullade vi på ett tag. Öppnorna kändes, enkla?! Dom kändes alldeles för enkla. För bra. Kan det vara så enkelt? Eller så var det att vi gjorde helt fel. Svårt att säga. Vi får se då vi tränar nästa gång om vi kan be om att få kika lite på öppnorna så vi får lite guidning där. Kan vara B som släppt en polett och därför bara flyter på, för det kändes som sagt alldeles för enkelt. :-D
 
Sedan galopperade vi lite, jobbade lite enkla byten. Dom första två var bra, men sedan blev hon spänd och förutsägande. Så då blev det lite kaos. Gick in i förvänd istället. Sen bad jag Ellinor att filma, och såklart så känns det ju inte helt hundra då. Men det är väl för att jag blev spänd delvis. Sen var B spänd för att vi nyss jobbade enkla byten, så då förväntade hon sig det på flera ställen, vilket gjorde att hon stod emot och blev sur. Men det gör såklart ingenting. Sedan la jag in någon övergång, men jag var lite för snabb tror jag, väntade inte ut henne. Behöver rida henne i en bättre galopp innan jag ger mig på en övergång till skritt, annars behöver jag använda handen och då har jag ridit fel in i övergången.
 
Sedan blev hon superstressad i skritten, så jag fick lugna ner henne ett tag innan vi körde nästa galopp. Höger. Den var iallafall jättefin! Den blir bättre och bättre. Försökte tänka att hon skulle lugna steget lite, och inte bli så pinnig. Det gick ganska bra, bitvis kändes det riktigt fint.
 
Sedan joggade jag av henne lång och låg, hon verkade väldigt nöjd för hon saktade av till skritt nästan direkt och sträckte ut sig ordentligt. Sedan sprang hon nästan hem, den lilla puppan. Så så jäkla trött var hon då inte. ;-)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0