Joggingpass

Idag blev det lite paddock-jobb för Bella. Red upp då det var uppehåll med regnandet här, och vi klarade oss helt från regnet.
 
Idag var planen bara jogg. Som en uppvärmning bara. Och då hade jag Ingelas tips i bagaget, nämligen takten - att hon ska vänta mer och därmed behöva ta i lite mer än om hon får gå på i ett friskare tempo, samt så ska jag tänka rund. Väldigt rund. Och låg. Och få en lite ormig känsla, hon ska vara helt loss liksom.
 
Sedan har jag såklart kollat på youtube-videosar och googlat en del på bl.a sitsproblem osv. och där fått mig några tips och råd, som jag oxå hade i åtanke idag. T.ex mina ben som jag vill dra upp, elr knän, och då åker ju hela paketet upp alltså fot och häl. Och jag blir galen. Men nu idag så tänkte jag mycket på att slappna av i knäna och försöka svikta i fotlederna.
 
Iallafall, började skrittjobba henne vilket från början kändes väldigt stelt och oridet. Och jag kände mig, noobig? Det kändes som att jag inte visste hur man red. Men jag bara red på helt enkelt. Red lite halter, lite snirkliga vägar osv. La in mycket skänkelvikningar här, vilka jag inte brukar rida i skritt. Varför? För det är svårt har någon sagt till mig. Och det som är svårt det undviker man gärna. ;-) Så därför tänkte jag börja göra precis tvärtom, rida mycket skänkelvikningar även i skritt. Och det gick fasen jättebra idag. Ingelas förklaring för mig på hur skänkelvikningar kan ridas på olika sätt och med olika tvärning, och hur jag ska tänka osv. har fått poletten att trilla ner ytterligare minsann.
 
La in några ryggningar oxå och en del blev bra, en del blev sämre. Men oftast blir ryggningarna faktiskt bra. Sedan joggade jag igång en fin och taktmässig brutta. Det känns att hon har sugit åt sig av träningen innan vilan, och även jag såklart. För det är mycket lättare att komma dit nu, hon (och jag) vet vad det handlar om nu liksom. Så jag lyckades rida en bra takt, och rida henne i en hyffsat rund och låg form. Bitvis så blev det lite stretigt, men bara jag var aktiv och red så blev hon fin igen. La in skänelvikningar även i trav, och dom gick oxå jättebra. Hon börjar äntligen slappna av även i sidvärts, wiho. Vilket betyder att även jag börjar slappna av. Ja, det börjar släppa i skänkelvikningarna nu helt enkelt.
 
Sedan tog jag lite högergalopp, där jag var noga med fattningen, att hon ska ta den direkt. Och det gjorde hon. Fin fattning. Sedan rullade vi på, och med målet en RUND form. Stretching. Och hon fixade det lilla puppan, om än lite stretigt här och där. Hon försökte hitta något att kika på osv. men så fort jag fick henne attention så började hon slappna av igen. Så jag fick ner nosen i backen och jag bara satt och red med rumpan och bäckenet. Kändes kanon.

Sedan vänstergaloppen, den var ju ännu bättre. Riktigt trevlig galopp. Där förstärktes känslan av att sitta på en höjd rygg där hästen jobbar under en, och man bara underhåller med rumpa och ben när det behövs. Händerna gör liksom ingenting. Hon var jätteduktig lillpuppan.

Och sedan då vi saktar av så är jag noga med att hon ska komma tillbaka till en lugn trav och hitta den bra takten igen. Och det gjorde hon oxå bra.

Så ja, vi har vilat oss i form helt enkelt. Passet blev på 40 minuter.

arkivbild
 
Dagens puppson

Kommentarer
Postat av: Erica Pettersson

Trillade precis in på din blogg av en slump.. Och jag fastnade för din fux, satan vilken vacker häst! *.*

Svar: Tack snälla :) Kul att höra!
Josefine Fred

2015-07-18 @ 20:45:28
URL: http://fuxligan.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0