Kondition/dressyr

Nu har jag nyss kommit hem från Bellan, står just nu och steker pannkakor. Passar skitbra att blogga medans man steker dom, för då blir inte väntan så lång serrni! ;-) Dom kan dock bli lite väl välgräddade dock så man får pass opp liksom.
 
Jag och Bellan tog en längre uteritt idag, vi var borta 1,5 timme. Elr ja, så jäkla lång tur var det ju inte. Men ändå längre än vad som är standard för oss. Det blev kondition och dressyr, och jag red på sprengerbettet idag igen. Andra ggn nu. Hon gick kanon på det idag med, herregud vilken skillnad det är. Om det är dagsform eller bett, ja.. Det får ju tiden utvisa. Men det är sannolikt bettet. :-)
 
Skrittade en bra bit tills vi kom in på grusvägen, där vi började jogga igång. Hela den biten fick hon gå övergångar mellan skritt och trav. Hon var bitvis väldigt fin! Hon slappnar av mycket bra på detta bett. Hon var dock ganska spänd och rädd bitvis, det var otroligt farliga blommor i vägkanterna på denna väg förstår ni. Bland annat. Sedan kom vi in till skogsvägen, och den går upp, ner, höger, vänster, stenigt, rötter, allt. Så den joggade vi uppför hela vägen, där fokus låg på att behålla den lugna takten för att stärka henne där då hon får gå både uppför/nerför vilket hon tkr e lite besvärligt för då måste hon givetvis ta i lite.
 
Sedan kom vi upp till skogen, och där skulle vi galoppera. Men jag gav upp efter typ två försök, för hon var så himla rädd för diverse buskage och grenar som stack ut. Herregud vilken fjantpuppa. ;-) Så hon fick skritta där uppe, tills vi vände och kom tillbaka till travstigen. Där travade vi nu nerför, och jag fick lov att hålla henne i ett lite friskare tempo, för hon var pigg/spänd, och krävde jag lugnare takt så tappade hon takten helt. Så jag fick styra om och köra lite friskare trav som sagt, och då blev hon jäkligt fin alltså!
 
Sedan kom vi ut på grusvägen igen och där fick hon galoppera. Vänster galopp först, och när jag kände att hon började spänna sig och bli rädd för ngt på sidan så satte jag mig ner och red jäklar anamma, så att hon inte skulle bryta av. Och då blev hon tvungen att samla upp sig, vilket medförde att hon började koncentrera sig, vilket i sin tur ledde till att jag kunde resa mig upp igen och länga ut samt runda henne i formen, vilket hon då tyckte var väldigt behagligt. Så hon var riktigt fin där oxå.

Sedan höger galopp, där var hon mer spänd. Det kom människor bl.a. Kan ni tänka er?! Människor liksom. Fick sakta av till trav oxå då vi fick möte, och då slappnade hon av fint. Så då fattade jag högern en gång till, galopperade 4 språng i avspänd galopp, och sedan saktade vi av igen. Sedan skritt hela vägen hem igen. :-)

 

Kommentarer
Postat av: Ellinor Netsö

Vilka mysiga bilder! Tänk om vi kunde få lite sol här också! ;)

2015-07-27 @ 22:32:57
URL: http://ellinornetso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0