Söndags

Vi tar väl och smäller till med ett inlägg igen här, så jag kommer ikapp mig själv. ;-) Jag har ju semester och har som mål att chilla så mycket jag bara kan, ha så lite måsten som möjligt och bara .... mysa på! Så jag bloggar i tid och otid nu helt enkelt. När det passar.
 
Igår så var jag upp till Stöde och hjälpte Sandra med sin häst Ninni. Det är en knabstrupper av något slag, som hon precis köpt. Så jag skulle åka upp för att hjälpa henne, ge lite tips och råd osv.
 
Påväg till paddocken (2km) så var hon jätteseg, men bitvis fick hon upp eget driv. Men jag hade ju fått höra att det var en seg betongklump ungefär, så jag visste inte riktigt hur det skulle gå. Men, jag är kär! :-D Ninni var supertrevlig, men jag förstår problemet som S har. Att hon känns seg och inte går fram för egen maskin. Det gör hon om man inte rider aktivt varenda steg. Man behöver inte tjata och gnata, inte alls, men slutar jag att RIDA så slutar hon att engagera sig. I övrigt en jäkligt trevlig häst, i alla gångarter.

Jag kände först på henne i lite halter, för att se hur väl hon svarade för sätet. Sedan la jag in volter och serpentiner, 8 volter (som vanligt ;)), för att se hur hon svarade vid svängar osv. Hon var som sagt jättefin, inga konstigheter. Hon hade det lite jobbigare i höger varv, men hon kämpade på då jag bad henne om att gå rakriktad istället för att köra in högerbogen. Red lite övergångar oxå, som hon svarade fint på.

Sedan galopperade vi lite, och ja, haha. Jag visste inte om det var rätt galopp elr korsgalopp, för det var en känsla jag inte är van iallafall. Men det var rätt galopp hon tog, väldigt speciell. Men det är helt säkert en vanesak. Hon var iallafall trevlig även i galoppen, om än lite svagare såklart. I högern var det jobbigare, hon fattade rätt galopp direkt. Sedan då jag skulle fatta den igen så var hon lite trött, så då fick jag kämpa för att få fram en bra fattning igen. Därefter gav jag mig.

Sedan efter en skrittpaus så fick S hoppa upp, och jag guidade henne till att hitta rätt känsla där. Hon tyckte att hon hittade rätt bitvis, så nu har hon lite mer kött på benen när hon ska rida själv. Så ska jag komma och hjälpa henne lite mer ggr här framöver.
 
 

Kommentarer
Postat av: Sofia Spelkvist

Ja där har hon en hel del att jobba med, fin häst i övrigt men huvudet måste upp och mer aktivitet i rygg, en kroppscheck och massa uteritter kommer nog göra susen :)

2015-07-12 @ 20:30:11
URL: http://sofiaspelkvist.blogg.se/
Postat av: My

Tänk på att få upp och fram näsan på den. Är egentligen inte så petig med sånt, men den här hästen är så himla framtung i sig själv att den verkligen måste upp och fram. Väldigt tydligt i galoppen där hon tom börjar snubbla på frambenen för att hon är så låg framme.

2015-07-16 @ 00:25:36
URL: http://nouw.com/fiorano

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0