Uteritt + nytt bett

Idag kom Bellas nya bett, ett Sprenger Dynamic med lösa ringar. Jag har ju testat ett sådant förut fast en strl för stort, och hon kändes OK på det. Upplevde att hon mer än gärna gapade vid tränsning med det bettet.
 
Red ut en sväng idag med F och I. En liten joggingtur, en del trav och en galopp på ängen. Supermysigt! Bella var helt OK. Det kändes som hon tog ett väldans stöd idag, alltså för mycket. Men det är ju svårt att bedöma ett bett efter en enda uteritt liksom. Men det kändes ungefär som när jag rider på det raka, att hon hamnar lite på bogarna och blir "tråkig". Men jag ska känna lite mer på dethär bettet i lugn och ro senare. Först tänkte jag ta med det till Sändry i Härnta och ha det bettet ett utav passen. Men det känns dumt att prova något nytt när man ska träna.. Bättre att ta det jag vet var jag har henne med. Så så får det bli. Sedan ska Bella ha semester. :-)
 
Har smort upp lite utrustningoch gjort iordning lite inför morgondagen, för imorgon bär det av. Hihihi. Blir superkul det! ;-) Förhoppningsvis kommer en del bilder från passen oxå. Det har blivit väldigt dåligt med ridbilder här..
 
 

Kommentarer
Postat av: Robex Lundgren

fin häst

2015-07-01 @ 19:24:29
URL: http://ghgumman.blogg.se/
Postat av: Divorce your horse

Bett är verkligen en djungel, svårt att hitta något som både man själv och hästen trivs med.

Svar: Javisst. Jag försöker tänka så milda bett som möjligt. Vi kör på rakt och tredelade. Provar mig fram i tjocklek osv. Hästen får såklart bestämma i slutändan. :-)
Josefine Fred

2015-07-03 @ 10:05:00
URL: http://divorceyourhorse.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0