B is back!

Idag har jag och Bella ridit dressyrlektion för en ny tränare, Isabelle Serrander. Hon tävlar FEI S:t Georges och Intermediare I. Det är bra för oss att rida för tränare som är aktiv tävlingsryttare oxå. (Y)
 
Från början värmde jag lite i skritt själv, och B började hålla på och lägga tungan över bettet, men jag gjorde inget åt det mer än att bli ännu mjukare i handen och föra den mer framåt än bakåt, och rida på framåt så att hon tar tag i bettet igen. Det gjorde hon faktiskt för det gick över. Hon var rätt följsam idag rätt snabbt in i passet, och lyssnade fint på halter och igångsättningar. Joggade sedan någon minut innan Isabelle kom. Hon kändes väldigt stretig i joggen.
 
Först fick jag berätta lite om oss och våra problem, sen ville hon se oss fortsätta jogga lite. Och ja, B kändes som sagt väldigt stretig. Jag var även lite nervös, och vi har även hamnat i nån form av komfortzon där jag inte rider på framåt, efter att B har blivit slö i röven och inte kliver på framåt som jag annars inte behöver jobba lika hårt för. Så jag fastnade liksom i hennes mun, varpå hon blir tjaffsig, och jag rider henne inte fram till handen. Så, jag blev ombedd att rida på framåt helt enkelt. Red även en hel del övergångar som var väldigt fina. Issa påminde mig om att inte släppa kontakten med sadeln, utan att jag ska sitta kvar i hela övergången. Annars drar B mig lite framåt. Vilket är precis det jag hade i åtanke för dagen, att jag skulle sitta på RÖVEN. Så det var väldigt lägligt med någon som ser den biten.
 
Sedan fick vi rida igenom LA:3ans travprogram, och här hade Bella blivit riktigt fin! Hon var väldigt trevlig, och jag hittade äntligen tillbaka till min ridning och känsla. Istället för att tänka så förbaskat mycket, så bara red jag. Och tänkte framåt. Och hon blir så ljuvlig då min prinsessa. Den andra skänkelvikningen i programmet vart jättebra, så det är roligt att vi börjar hitta dit oxå.
 
Sedan fick vi träna på hur jag ska rida henne i skritten i programmet, mellanskritten och den ökade. Jag blir vanligtvis helt passiv i mellanskritten, och i den ökade så ger jag henne tygel så att hon dyker ner med huvudet och drar mig lite fram. Det ska jag inte göra. Jag ska rida henne mer aktiv i mellanskritten, alltså våga rida henne, ta lite bredare tygeltag osv. för att hjälpa henne att inte stressa upp sig. Och i den ökade skritten ska jag bibehålla tygellängden men be henne om en mycket lägre form. Tills att hon börjar lyssna. Issa sa att jag får ta några tävlingar och göra på det viset, för det är bättre än när jag länger ut tygeln och hon dyker och tar mig med framåt. Jag kände själv att det kändes väldigt bra att rida på det viset att jag aktivt rider henne även i den ökade skritten.
 
Sedan fick vi galoppera, först vanligt, sedan förvänd galopp i bågar. Det gick jättebra, B var riktigt fin här oxå. Högergaloppen verkar ha fått sig en rejäl skjuts i kvalitén, för den är inte dålig nu. Och i vänstern gick det oxå jättebra. Vi fick träna på mellangalopp oxå, och det kändes jättebra. Issa påminner om att jag ska tänka upp fram, och in med bak, precis som Marita. Och det får mig verkligen att rida bättre. Annars när B sänker sig i formen så blir jag glad och liksom "Åh, ja lilla hästen slappna av du" och så länger jag tygeln nästan. Men nu fick jag rida henne uppåt med framdelen och när hon vill "dyka" lite så fortsätter jag tänka upp med bogar och framdel, för att hjälpa henne orka.  Det gick riktigt bra.
 
Sedan fick vi rida igenom LA:3ans galoppdel, och ja.. Den har aldrig varit så bra! Jag har typ ingenting att klaga på. Och för första gången så väntar hon riktigt bra i traven mellan galopperna, jösses! Hon brukar ju alltid springa iväg som värsta räserräkan. Men nu hittade vi den trevliga taktmässiga traven med fint sug framåt. Galoppfattningarna är lite sådär, men det gör inget. Allt annat är så bra.
 
Så vi är nöjda med andra ord, och kommer absolut rida fler ggr för Issa.
 
 

Kommentarer
Postat av: sandrasn.blogg.se

Oj vad jag känner igen mig i att inte vilja störa då dom sänker nacken Och rundar sig! Marc mobbar mig jämt för det, haha!😂

Svar: Haha ja, när man har pigga och heta hästar som gärna springer på så blir man nog lätt lite mesig när de väl spänner av. ;-)
Josefine Fred

2015-06-27 @ 13:17:04
URL: http://sandrasn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0