Dressyr

Idag blev det ett dressyrpass på Bella, på Alnö ridklubb. Jag ställde upp koner i varje hörn, då det funkade väldigt bra sist. Jag slutade bli så himla fokuserad på hörnen, för jag var aldrig nöjd med hörnpasseringarna. Men nu när jag har en punkt att rida innanför så blir det mer naturliga hörnpasseringar då där jag får med ytterhjälperna oxå, för jag ställer konan en bit in på banan.
 
Jag började i skritt, och även idag hade jag med mig en helt annan ridning från när jag red ponnyn igår. Jag fick verkligen förstå igår, vikten av att få med yttersidan. Iallafall, så red jag B ordentligt mellan hjälperna idag redan i skritt, och det blev ett helt annat resultat av det. Hon var eftergiven och fin nästan hela tiden, inget stret osv. Provade några bakdelsvändingar, där hon först stretade, främst i höger varv där hon hade väldigt besvärligt att vända åt idag. Så vi tragglade på lite tills vi var nöjda.
 
Joggade igång en kanonfin häst, med en riktigt taktmässig och trevlig trav. Riktigt lyhörd var hon, hon gjorde fina hörnpasseringar, volter, skillnader. Allt. Hon var verkligen med mig. Men jag får rida röven av mig, för nu på sommaren blir hon så lugn. Och då behöver jag rida mer för hon har inte samma driv som vanligt. Jag gick in och red lite skänkelvikningar under lättridning, och det gick nog helt OK. Är fortf. lite osäker på dom men vi kör på. ;-)

Hon fick sedan skrittpaus innan vi tog lite galopp. Och eftersom hon känns så lugn och nästan lite "trött", plus att hon sköter sig så bra, så får jag verkligen välja här. Vad vi ska göra, för jag kan inte göra allt. Så jag valde förvänd galopp. Först galopperade vi rättvänt i höger varv, där jag la in tempoväxlingar, volter och bra hörnpasseringar. Hon var jättefin! Jag fastnar lite för mkt i tyglarna i höger galopp dock, men ju längre vi galopperade desto bättre blev det. Så pass att när jag började rida förvänd så hade jag hittat en ganska bra handställning där min hand inte gick bakåt något. Började först rida in vid C och rida en volt tillbaka och så red jag tre förvända bågar innan jag gick över till rätt varv igen.

Därefter red jag serpentiner i galopp, jag körde tre st eftersom hon är ovan. Det gick ASBRA. Hon var väldigt duktig!

Sedan skrittpaus, för hon vart väldigt nöjd av detta jobb i höger galopp. Frustade och grejjade. Och hon visar väl när hon vill ha skrittpaus.

Så sedan körde vi igång i vänster galopp och gjorde samma arbete. Först rättvänd galopp längs fyrkanten med lite volter osv. inlagda, tills hon var med mig. Därefter red vi in från C och gjorde volt tillbaka så vi hamnade i höger varv. Hon var jätteduktig även här. Så vi red serpentiner, tre st, över ridbanan. Hon var kanonfin. Hon är i lite svagare i den vänstra förvända, men hon kämpar på. :-)

Sedan travade jag av litegrann men hon saktade av efter en stund och var väldigt nöjd. Hoppade då av så hon fick vila ryggen lite medans jag plockade undan efter mig.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0